Beagle

Kärleksfull och älskvärd hund med ett extraordinärt luktsinne

Beagle är en liten hund som ser ut som en större engelsk rävhund. Beagle är en dofthund som utvecklades speciellt för jakt på hare i lag och därför tycker om at vara del av ett lag.

iconUrsprungsland: Storbritannien
iconFCI grupp: Grupp 6, avsnitt 1.3 Små hundar
iconTemperament: älskvärd, intelligent, bestämd, spännande, jämn härdad, mild
iconFärger: Citron & vit, trefärgad, vit & solbränd, choklad tri, vit & choklad, orange & vit, röd & vit
iconVikt: Hane: 10–11 kg, Hona: 9-10 kg
iconHöjd: Man: 36–41 cm, Kvinna: 33–38 cm
iconLivslängd: från 12 till 15 år

Beagle valpar

Även om Beagles är intelligenta hundar kan de verka egensinniga med temparament, vilket kan göra träningen till en utmaning. Med sitt exceptionella luktsinne kan de lätt ta upp en doft och lika snabbt kan de bli distraherade av någon annan lukt runt dem. Denna hundras är ganska ivrig, vill behaga och svarar bra på träning viktigt med belöning I form av tex godis (Agility Snacks från Husse-sortimentet är bra för träning såväl som Bravo-godis som kan delas upp i mindre bitar). Hunden kan bli lätt uttråkad och distraherad därför håll träningspass med din Beagle valp korta men konsekventa. Mata din Beagle med högkvalitativ kost gjord för medelstora hundrasvalpar - Valp Plus från Husse-serien stöder valparnas känsliga matsmältningssystem och är gjord med alla nödvändiga näringsämnen för att främja en sund utveckling av din Beagle-valp.

Beagles näring

Beagles är vanligtvis aktiva och energiska hundar så det rekommenderas att ge dom en balanserad kost som är lämplig för medelstora hundraser som tex Optimal från Hussesortiment för en stark och frisk Beagle. Fetma kan vara ett vanligt problem hos Beagles, eftersom de äter all mat som de får och känner ingen egentlig mättnad. Denna hundras är starkt beroende av att ägaren reglerar matintaget, så se till att övervaka din Beagles vikt och mata den enligt rekommenderade dagliga mängden. Se också till att hålla reda på hur mycket godis du ger din Beagle. Beagles har tendens till hypothyroidism och kan därför lätt gå upp i vikt, så låg kalorimat för äldre eller stillasittande hundar av denna ras kommer att vara det bästa alternativet. Optimal Light kan hjälpa till med viktminskning om din hund lider av övervikt.

Rekomendationer för en vuxen Beagle:

Optimal | Torrfoder som är lämpligt för medelstora eller stora raser med högre energibehov

Optimal är lämpligt för medelstora raser med normala eller högre energibehov. Foderkulorna har en struktur optimerad för att stödja mekanisk rengöring av tänderna.
energy_plus
immune_system
Rasstorlek:
Protein: 26.0% (71% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 16.0%
Kolla in den här

Opus Ocean | Spannmålsfritt torrfoder med en enda animalisk proteinkälla

Opus Ocean är utformat för aktiva hundar som lider av allergier och/eller känsligt matsmältningssystem. Ett recept med låg andel kolhydrater och hög andel protein och fett.
grain_free
mono_protein
Rasstorlek:
Protein: 38.0% (82% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 18.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av Beagle

I allmänhet liknar Beagles utseende en miniatyr av en Foxhound men med ett bredare huvud, kortare nosparti och ett något annorlunda uttryck.

Genesis

Ursprunget till denna forntida hundras är inte känd, det finns några rapporter om små flockhundar som jagade kanin och hare i England redan år 55 f.Kr. Från medeltiden användes termen "beagle" för att beskriva alla mindre hundar. Miniatyrhundar av beagle-typ benämns somen handsk-Beagles eftersom de var tillräckligt små för att passa i en handske. Drottning Elizabeth I höll en ras känd som Pocket Beagle som inte var mer än 23 cm lång på sin högra axel. På 1500-talet hade de flesta engelska Gentlemen både stora hundar för att spåra av hjortar och mindre hundar som var mer lämpade för harjakt. Man tror att dessa små, kompakta hundar var förfäder till den moderna Beagle vi har idag.

Utseende

Beagles liknar en miniatyr av en Foxhound till utseende, största skillnaderna är att Begalesn är slät, en kupolformad skalle som är mer fyrkantig, medellång och med en svart näsa. Vanligtvis får denna hundras en mankhöjd om mellan 33 och 41 cm. Beagles har stora bruna eller hasselfärgade ögon och låga och långa öron som hänger ner för att inrama ansiktet. Beagles är oftast trefärgade - pälsen är mestadels vit med ett stort svart sadelområde och brun skuggning runt den. Det är värt att notera att vissa Beaglar gradvis kan ändra färg och den svarta kan helt blekna till brun under sin livstid.

Beteende

Beagles kallas ofta "glada" - de är mycket kärleksfulla, glada och sällskapliga hundar. De är en utmärkt familjehund, eftersom de passar bra ihop med barn och älskar sin ägares eller någon annan människas sällskap. Denna hundras är också känd för att vara bra med andra hundar och katter. Om de lämnas ensamma för länge kan Beagles utveckla separationsångst och det gå så långt som att den förstör saker I sin omgivning. Hundar av denna ras är nyfikna, energiska och smarta och älskar alla typer av lek som stimulerar både sinnet och kroppen.

Krav

Eftersom Beagles ursprungligen föddes upp för att arbeta i lag är de lyckligast när de har sällskap, oavsett människa eller hund. Om Beagles lämnas ensamma under längre tidsperioder kan de bli destruktiva. Se alltid till att leka med din vuxna Beagle i minst 60- 90 minuter varje dag. För en äldre Beagle bör du ge 30 - 60 minuters träning varje dag. Beagles är något av flyktartister, så om de hålls ute på gården, se till att installera ett högt staket som sträcker sig under jorden, eftersom Beagles lätt kan gräva tunnlar. Se till att alltid hålla hunden i koppel då Beagles gärna sticker iväg annars. P.g.a hundens starka jaktinstinkter kan Beagles ha svårt att motstå att springa efter en lukter oh andra djur.

Daglig vård

Beagles släta och täta dubbla kappor växer måttligt året runt, så borstning rekommenderas varje vecka för att bli av med döda hårstrån. Beagles behöver inte badas så ofta, utan ge din hund ett bad bara när den blir särskilt smutsiga eller illaluktande. Låt inte din Beagles naglar växa för långa, eftersom det kan orsaka smärta samt problem med att gå och springa.

Perfekta produkter för en Beagle

Valp Plus, 2 kg | Komplett foder med psyllium och vegetabiliska fibrer för smidig matsmältning

Med vitaminer, mineraler och antioxidanter för ett hälsosamt immunförsvar

179,00 kr

Optimal, 12 kg | Torrfoder som är lämpligt för medelstora eller stora raser med högre energibehov

Innehåller optimala nivåer av protein och fett för att bibehålla muskelmassan

799,00 kr

Opus Ocean, 2 kg | Spannmålsfritt torrfoder med en enda animalisk proteinkälla

Rikt på animaliskt protein och fett för att främja din hunds aktiva livsstil

219,00 kr

Tugg Plus S, 10-pack | Dental tuggben som innehåller grönt te

Glutenfria och främjar en god tandhälsa för hundar

169,00 kr

Tandrep Plus, 20 st | Tandtuggrep med kyckling

Glutenfritt belöningsgodis för hundar

169,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.