Border Collie

Mycket intelligent hund med stora krav på fysisk träning

Border Collies är medelstora hundar som är speciellt uppfödda för att hantera flockar av får. Denna hundras är mycket intelligent, extremt energisk, atletisk och mycket förtjust i att arbeta.

iconUrsprungsland: Storbritannien
iconFCI-klassificering: Grupp 1, avsnitt 1, fårhundar
iconTemperament: ihärdig, intelligent, energisk, lyhörd, alert
iconFärger: Svart, Vit, Blå, Blå Merle, Brindle, Lila, Röd Merle, Choklad, Lever, Sabel Merle, Guld, Röd
iconVikt: Hane: 14–20 kg, Hona: 12–19 kg
iconHöjd: Man: 48–56 cm, Kvinna: 46–53 cm
iconLivslängd: från 10 till 17 år

Border Collie valpar

Eftersom Border Collies föddes upp specifikt för sin intelligens och lydnad, utmärker de sig genom att älska träning coh aktiviterer som stimulerar hjärnan. Boarder Collien anses vara den mest intelligenta hundrasen. Träning är ett måste för att stimulera din hund både fysiskt och mentalt. Från det att din är valp bör Border Collies tränas och utsättas för socialisering både med andra människor och djur, Border Collies är snabba att lära och ta till sig information och om de tränas för specifika saker i ung ålder kommer de ihåg allt du lärde dem resten av livet. Eftersom Border Collies är en aktiv hund behöver din hund en balanserad diet den är direkt avgörande för korrekt och bra utveckling av hunden. Valp Plus från Husse-serien kommer att fungera bra för medelstora aktiva Border Collie valpar.

Border Collies näring

Border Collies behov av daglig fysisk träning är betydligt högre än hos de flesta andra hundraser. Eftersom dom kommer att bränna kalorier och använda mer energi än andra hundar, bör du mata din Border Collie med en diet med lämpliga nivåer av protein, fett och kolhydrater. Optimal torrfoder från Husses Super Premium – linje kommer att vara ett utmärkt basfoder för din Border Collie som alltid är på språng. För ett spannmålsfritt alternativ kan Opus Ocean eller Opus Farm båda vara bra val för din Border Collie. Tänk på att inte alla hundar är I behov spannmålsfritt foder. När du väljer en diet, ta hänsyn till din hunds aktivitetsnivå, hundens individuella biologi och dens nuvarande vikt. Övervaka din hunds vikt och gör ändringar vid behov. Kom ihåg att ge din hund blandad kost av gamla och nya fodret under en övergångsperiod för att förhindra problem med matsmältningssystemet.

Rekomendationer för en vuxen border Collie:

Valp Plus | Komplett foder med psyllium och vegetabiliska fibrer för smidig matsmältning

Valp Plus är ett vetefritt recept som rekommenderas för valpar med känsliga matsmältningssystem och / eller glutenintolerans. Rik på vegetabiliska fibrer som cellulosa och psyllium för att stimulera tarmens rörlighet och hälsa. Innehåller clinoptilolit, ett mineral som stöder avföringskonsistens och bidrar till en optimal matsmältning.
flora_stimuli
wheat_gluten_free
Rasstorlek:
Protein: 29.0% (80% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 18.0%
Kolla in den här

Opus Ocean | Spannmålsfritt torrfoder med en enda animalisk proteinkälla

Opus Ocean är utformat för aktiva hundar som lider av allergier och/eller känsligt matsmältningssystem. Ett recept med låg andel kolhydrater och hög andel protein och fett.
grain_free
mono_protein
Rasstorlek:
Protein: 38.0% (82% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 18.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av Border Collie

Border Collie är en medelstor hundras med en måttlig mängd tjock päls som i de flesta fall är färgad svart och vitt. Border Collies är välbalanserade med en hård och muskulös kropp och ett övergripande atletiskt utseende.

Genesis

Under det romerska rikets överhet planerade kejsaren att erövra Storbritannien. Den romerska ockupationen påverkade nästan alla aspekter av det brittiska livet, inklusive hundavel. Romarrikets fall öppnade de brittiska länderna för en annan inkräktare nämligen vikingarna, dom tog med sig sina mindre, snabbare hundar som kunde driva boskap. Vikingarna började korsa sina hundar med de gamla romerska hundarna, vilket så småningom ledde till skapandet av kompakta och smidiga herdhundar som idag kallas Border Collie. Border Collies konkurrerande snabbt ut de klssiska brittiska fårhundarna på de brittiska öarna och efter det har rasen erkänts som världens bästa herdehund.

Utseende

Border Collies är medelstora och täckta med en dubbel päls som varierar från grov till slät, ibland lockig. Även om det finns några färgkombinationer som är populära än andra kan den här hundrasen komma i nästan vilken färg och mönster som helst. Några av de valigaste inkluderar svartvitt, svart med vitt och- eller solbrunt, leverfärgat och vitt och rött med solbrunt och vitt. Vissa Border Collies kan till och med ha en enfärgad päls. Dessa hundar har mandelformade ögon med ett särskilt intelligent uttryck. Det finns ingen specifik ögonfärg för Border Collies - de kan variera från brunt till blått eller till och med ögon som skiljer sig åt i färg. Även Border Collies öron kan variera i form - vissa hundar har dem helt upprätta, andra har sloka öron, andra har delvis upprättstående öron.

Beteende

Det finns inte så lika mycket variation när det gäller Border Collies temperament som med deras pälsfärger och mönster. Hundar av denna ras är mycket intelligenta och mycket aktiva. Som en energisk och lekfull ras kommer Border Collies inte att sitta på ett ställe för länge - du kan förvänta dig bus, att den skäller, bits och många andra beteendeproblem från en understimulerad Border Collie. Denna hundras anses vara hyperaktiv och har alltid behovet av att göra något. Border Collies kräver både fysisk och mental aktivitet, annars kan de bli frustrerade och irriterade. Border Collies är mycket rutinorienterade djur och eventuella förändringar kan leda till dåligt beteende.

Krav

Border Collies har en hög efterfrågan på både fysisk och mental stimulering. Eftersom denna ras trivs när den får ett jobba, den behöver mycket utrymme att springa på, du måste sätt din hund I arbete eller träning varje dag. Trots vissa genetiska sjukdomar, inklusive Collie ögonavvikelse och epilepsi som förekommer i denna ras, är Border Collies en ganska hälsosam och mycket tålig ras. Det är värt att notera att på grund av deras tendens att driva ochmflocka djur och människor passar den bäst med något äldre barn.

Daglig vård

Border Collies har två typer av päls. Det finns en grov, medellång och fjäderlig päls och en slät, men kortare och grövre rock. Båda är vattentåliga och täta. Båda kräver samma underhåll - en eller två gånger i veckan för att hålla kappan tovfri, trasselfri och bli av med smuts. Under parningssäsongen krävs daglig borstning. Trimma din hunds naglar om det behövs. Bada din Border Collie sällan, endast vid behov om hunden blir smutsig eller illaluktande. Frekvent badning kan ta bort naturliga oljor från Border Colliens päls, vilket kommer att leda till att pälsen tappar sina vattenavvisande egenskaper och lyster.

Perfekta produkter för en Border Collie

Opus Farm, 12 kg | Spannmålsfritt torrfoder med begränsade animaliska proteinkällor

Rik på animaliskt protein och fett för att stödjadin hunds aktiva livsstil

899,00 kr

Optimal, 12 kg | Torrfoder som är lämpligt för medelstora eller stora raser med högre energibehov

Innehåller optimala nivåer av protein och fett för att bibehålla muskelmassan

799,00 kr

Populär

Sensitive Ocean Care, 12.5 kg | Glutenfritt recept med en enda animalisk proteinkälla

Med omega-fettsyror för att främja en hälsosam hud och en glänsande päls

999,00 kr

Populär

Sensitive Digest, 2 kg | Glutenfritt recept med begränsade animaliska proteinkällor

Med lättsmälta proteiner och kolhydrater för att främja smidig matsmältning

189,00 kr

Populär

Bravo, 150 g | Glutenfritt snacks med lamm

Smakrikt belöningsgodis för hund

29,00 kr

Frisbee, 1 st | Flygande frisbee

Perfekt för att leka apport med din hund

39,00 kr

Öron, 125 ml | Mild och skonsam öronrengöring med cidervinäger

För en god öronhygien för friska husdjurs öron

139,00 kr

Populär

Laxolja, 300 ml | 100 % naturlig laxolja framställs av färsk lax från Norge

Smakrik topping och en perfekt energikälla

159,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.