Ragdoll

Kärleksfull, lättsam och en av de största tama kattraserna

Ragdoll är en stor och ganska muskulös kattras med en mellan lång, len silkes päls. Denna kattras är känd för sin lojalitet och avslappande uppförande.

iconUrsprungsland: USA
iconPersonlighet: lugn, kärleksfull, lekfull, snäll, anpassbar, intlegent
iconCoat: Shorthair
iconFärg: röd, seal, choklad, blå, lila, cream (ofta har de en färgpunkt)
iconEgenskaper: stora i storleken, olika färger i pälsen
iconLivslängd: mellan 12 till 15 år

Ragdoll kattungar

Ragdoll kattungar är oftast lättsamma och intlegenta, så de lär sig snabbt och kan snabbt lära sig olika tricks. Kom alltid ihåg att börja träningen med din kattunge så fort som det går. Oftast gillar katterna att få belöningar och beröm under träning, så ha alltid lite godis nära till handskycklingfile eller tonfisk receptet från Huses sortiment är en bra motivation för din katt under inlärningsprocessen. Distrahera din kattunge med en leksak är en bra träningsteknik. Försök att förflytta kattens fokus när den gör något som den inte får göra för att uppmuntra till bra beteende när katten blir äldre. Kattungar ska matas med en special diet för kattungar under deras första år. Mellan andra och sjätte månaden av deras liv går katten igenom en snabb tillväxt fas. En balanserad diet som ger din katt alla nödvändiga näringsämen och energi är ett måste så katten kan hålla sig till den snabba utveckligen. Kattunge fr¨ån Husses sortiment är gjord för att passa kattungens alla unika näringsbehov.

Ragdolls näringsbehov

Eftersom Ragdolls är en av de största kattraserna, där vuxna mänkatter kan väga upp till 9 kg, måste dessa katter få en hälsosam och balanserad kost och en passande mängd av fysisk aktivitet för att hålla dem i bästa möjliga form. Kroketter från Husse-serien är en komplett och balanserad diet i två smakvarianter: kyckling och fisk och ger optimal näring för katter med normala energinivåer. Ragdolls är inte det största fanet av friluftsliv utan tycker mer om att spendera sin tid på soffan. Övervaka kattens vikt och mata katten efter den rekommenderade mängden för deras specifika storlek. Ragdolls är benägna att få urinvägsproblem, urinblåsstenar. Skulle din Ragdoll-katt uppleva problem med urinhälsan, rekomenderas det att du byter till Exclusive Urinary torrfoder som innehåller naturligt tranbärsextrakt och balanserade nivåer av magnesium, kalcium och fosfor som hjälper till att stödja kattens urinvägar.

Rekommendationer för en vuxen Ragdoll:

Exclusive Kattunge | Komplett foder speciellt framtagen för växande kattungar.

Exclusive Kattunge rekommenderas för kattungar från avvänjning till 12 månader med högt innehåll av animaliskt protein och fett för att stödja hälsosam tillväxt. Passar även för dräktiga och digivande katter.
growth_plus
energy_plus
Protein: 34%
Fetthalt: 21%
Kolla in den här

Exclusive Urinary | Komplett torrfoder som hjälper till att bibehålla urinhälsa

Exclusive Urinary innehåller lågt magnesiuminnehåll och tranbär, minskar urin pH och stimulerar vattenintaget för att stödja urinhälsan.
ph_low
mg_low
Protein: 26.0%
Fetthalt: 20.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av Ragdoll

Ragdolls är en starkt byggd och muskulös katt som är stor till storlken. De har en ganska lång silkes päls och är kända för att som förlamade när någon som de litar på bär upp de.

Ursprung

Ragdoll anses vara en modern kattras, kattrasens historia började på 1960-talet. En uppfödare av persiska katter från Kalifornien korsade den vita inhemska långhåriga katten med namnet Josephine med en burmesisk eller birmanisk katt som hade en punktfärgning typisk för siamese katter. Katterna från den kullen blev senare selektivt uppfödda av persiska och burmesiska katter för att producera en ras som idag kallas Ragdoll. Rasen fick sitt namn från kattarnas tendens att bli som förlamade och avslappnade när de plockas upp. Ragdolls föddes för att vara lugna, kärleksfulla och lojala mot sina människor.

Utseende

Ragdoll är en av de största tama kattraserna med vuxnakatter som kan bli upp till 53 cm långa och väga upp till 9 kg. Denna kattras har en robust kropp med proportionella ben. Ögonen är stora, ovala och blåa. Ragdolls har en silkeslen päls som är längre på magen, nacken och bakbenen. Pälsen saknar en tät underrock som förmodligen minskar tappning och mattning av pälsen. Ragdolls kommer vanligtvis i tre pälsmönster: färgpunkt, där ansikte, öron, svans och ben är mörkare än resten, mitted, liknande färgpunkt, men tassarna och svansen förblir lätta och tvåfärgade, där det mesta av pälsen är ljus och en triangel av vit päls visas på ett mörkare ansikte.

Beteende

Denna kattras är mycket kärleksfull med människor och följer gärna ägaren runt om i huset. Ragdolls är mycket nyfikna katter och deltar gärna i alla aktiviteter som pågår i huset och de granskar deras omgivningar noggrant. De är kända för att enkelt anpassa sig till sin människas rutin. Dessa katter hälsar gärna sitt folk vid dörren och hoppar upp i ett knä när det är möjligt. Ragdolls känner sig mest bekvämast inomhus, där de kan ligga i soffan eller på stolen. Katter av denna ras är inte de största klättrarna och brukar gärna stanna på samma vånig som deras männsikor. Ragdolls är inte alltför högljudda och kommer vanligtvis att jama endast för att påminna dig om måltider eller att de vill bli klappade. Denna ras är känd för sin tendens att bli helt halt när den bärs upp av någon de litar på.

Krav

Eftersom Ragdolls är en ganska intelligent kattras behöver de mer mental stimulans för att hålla sig lyckliga och i sin bästa form. Ragdolls är förtjusta i att hämta leksaker som någon har kastat. Eftersom Ragdoll är stor i storlek, ge din katt en stor kattlåda och en stabil och lång klöspelare är nödvändig. Kom ihåg att eftersom Ragdolls inte är det största fanet av höjder och klättring, behöver du inte förse dem med ett högt klätterträd. Ragdolls gillar inte naturen särskilt mycket och håller sig gärna endast som inomhus katter.

Daglig vård

Med den långa tunna pälsen som saknar et kompakt underlager, kräver Ragdolls päls ingen extra vård förutom regelbunden borstning. Med lång päls i svansen och på baksidan av bakbenen kan Ragdolls få fast avföring i pälsen. Om det händer, se till att rengöra din katt med en fuktig handduk eller våtservett speciellt gjord för katter. Trimma kattens klor när de blir för långa.

Perfekta produkter för en Ragdoll

Opus Lynx, 2 kg | Spannmålsfritt torrfoder för katter med känslig hud och mage

Rik på animaliskt protein och fett för att stödja din katts aktiva livsstil

219,00 kr

13,90 kr

17,90 kr

17,90 kr

4 Sorter, 4 x 100 g | Förpackning om 4 påsar till katt

Förpackning med 4 olika smaker våtfoder

39,00 kr

Tuna Recipe, 12-pack | Ett hälsosamt mellanmål med tonfisk

Används som topping eller som mellanmål

159,00 kr

Populär

Aptit Tonfisk, box | 12 påsar med smakrika aptitretare för katt

Topping med tonfisk i sås, kompletteringsfoder

239,00 kr

Populär

Aptit Kyckling, box | 12 påsar smakrika aptitretare för katt

Topping med kyckling i sås, kompletteringsfoder

239,00 kr

Indikator | Klumpbildande kattströ

Active carbon controls the odours

10,51 kr

Kattströ Vit, 2 x 15 L | Gjord av vit betonitlera av finaste kvalitét.

Bentonitleran som kattströt är gjort av bildar snabbt lagom stora klumpar.

518,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.