Siamese katter

Len, elegant och väldigt pratsam

Sieamese katter är den äldsta tama katten och är känd för att vara den mest pratsamma bladn de andra huskatterna.

iconUrsprungsland: Thailand, Kina
iconPersonlighet: pratsam, kärleksfull, intellegent, aktiv, social
iconPäls: korthårig
iconFärg: seal point, blå point, lila point, choklad point
iconEgenskaper: point färgad, blå, madelformade ögon, triangulärt huvud, stora öron
iconLivslängd: mellan 8 till 15 år

Sieamese kattungar

Sieamese kattungar är aktiva och erergifulla. De är väldigt förtjusta i att leka i vilket form som helst, så försk att alltid hitta tid under dagen att leka med din katt. Lektiden uppfyller din katts behov av fysisk aktivitet och ger dig ett bra tillfälle att komma närmare din katt. När du vill lära din katt några nya regler eller begränsningar kom ihop att använda belöningar och breöm, det är den mest effektiva vägen att träna din kattunge. Under deras första år växer kattungen fort så mata med en välbalanserad diet sammansatt med nyttiga och naturliga ingerdienser är viktig för din katts hälsa för att ordentligt utvecklas. Kattunge från Husses sortiment är torrfoder för kattungar som kommer ge din katt alla de nödvändiga näringsämnena och viktiga kosttillskotts, så som taurin för ögon och hjärta, vitamin A och E för att stärka din katts imunförsvar men även omega-3 och omega-6 fettsyror som hjälper din katts päls och skin att vara i bra skick.

Siamese kattens näringsbehov

Helst ska din siemase katt äta en balanserad, rik och varierad diet. En kombination av våtfoder och torrfoder gjord på högkvalitativa naturliga ingredienser kommer att fungera bra för din siamese katt. Dessa katter är kända för att ha känsliga magar, mat gjord specifikt för katter med känsliga matsmältningssystem är ett utmärkt val. Både Opus Lynx och Exclusive Digest från Husses sortiment kommer vara en perfekt diet för din siamese katt. Du kan smaksätta din katts diet med Exclusive aptit våt foder gjord av fräsha och naturliga ingredienser- du kan servera det mellan måltiderna eller som ett tillägg till din katts torrfoder för att göra det godare. Eftersom siamese katter älskar att hålla sig rena och spenderar större delen av dagen med att rengöra sig själva, kan de uppleva hårbollar oftare än andra katter. Kosttillskott med Kattmalt- en natulig kräm med specifika fet strukturer kommer att minska risken för hårbollar att bildas och hjälper mot onödvändig hårbolls kväljningar.

Rekommendationer för en vuxen Siames:

Exclusive Kattunge | Komplett foder speciellt framtagen för växande kattungar.

Exclusive Kattunge rekommenderas för kattungar från avvänjning till 12 månader med högt innehåll av animaliskt protein och fett för att stödja hälsosam tillväxt. Passar även för dräktiga och digivande katter.
growth_plus
energy_plus
Protein: 34%
Fetthalt: 21%
Kolla in den här

Opus Lynx | Spannmålsfritt torrfoder för katter med känslig hud och mage

Opus Lynx är ett spannmåls- och glutenfritt recept inspirerat av Lodjurets kost - rik på protein och fett, lågt på kolhydrater.
grain_free
gluten_free
Protein: 40.0% (90% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 20.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av siamese katter

Siamese katter är en mellan stor kattras som är väldigt smala och långa med en långsträckt mage och långa ben. En av siamese kattens speciella drag är deras poienterade färgning där deras ansikten, öron, tassar och svans är mörkare än resterande av kroppen.

Ursprung

Siamese katter räknas som en av de äldsta kattraserna av alla. Denna ras blev först beskrivd och illustrerad i manuset “tamra Maew” (katt dikter), man tror att den skrevs mellan 1300-1700- talet. Förutom denna ras långa historia, såg man inte denna ras i Europa förens sent 1800-tal när de ställdes ut på Crystal Palace Cat Show i London. USA: s diplomat som var stationerad vid konsulatet i Thailand tog med sig den första siamesiska katten till USA som en gåva till presidenten Rutherford Hayes och hans fru. Den siamesiska katten är en naturlig ras, vilket innebär att dess distinkta punktfärgning var resultatet av en genetisk mutation. Idag kan siamesiska katter komma i en mängd olika punktfärger.

Utseende

Tack vare den smala magen, långa benen och snäva, triangulra huvudet så ser siamese katter väldigt smala ut. De har ett smalt nosparti och svans som är synligt smal ut mot slutat av svansen. Deras punktfärgade päls ger de en väldigt elegant look. Siamese katter ska ha deras huvuden, öron. Tassar och svans mycket mörkare än resterande av kroppen och deras punkfärgen ska vara i en mjuk färg. Denna ras har mandelformade och sneda ögon som är väldigt blåa och har en intensiv färg. De stora och breda öroen är placerade på sidan av huvudet på ett sätt att de följer den triangulära formen på huvudet. Deras mage är propertionellt byggd- siamese katters armar ska inte vara bredare än deras höfter.

Beteende

Siamse katter är väldigt kärleksfulla och förtjusta i att mysa med människor. De är väldigt sociala men kan fästa sig extra mycket till en specifik person. I vissa fall kan siamese katter få seperations ångest eller känna sig deprimerade när de är lämnade ensamma under en längre tid. Pågrund av detta är denna ras ofta köpt i par så de kan göra varandra sällskap. Siamese katter kommer gladlig göra dig sällskap när du gör skaer runt om i huset. Dessa katter är aktiva och energifulla och gillar fysisk aktivitet. Siamese katter är väldigt pratsamma och kan använda deras röst när de vill ha uppmärksamhet. de är också väldigt lekfula, även som vuxna och beskrivs ofta som en mer hund-lik än andra katter.

Krav

Denna kattras kan vara lite krävande och social. Siamese katter älskar sällskap och blir de lämnade ensamma kan de känns asig miserabla och utveckla depression och seperations ångest. Massa kärlek kommer hjälpa din siamese katt att vara glad och i sin bästa mentala form. Som en ganska intelleigent kattras gör att siamese katter vill ha puzzel leksaker som stimulerar de. Dessa katter behöver även fysisk aktivitet- de blir mer än glada om de får jaga en leksak eller klättra i ett katt klätter träd.

Daglig vård

Med deras korta päls som ligger platt längs deras hud kräver inte siamese katter någon särskild grooming. Borsta pälsen en gång i veckan är mer än tillräckligt, du behöver endast bada de om de blir väldigt smutsiga. Kom ihåg att klipp din katts klor reglerbundet.

Perfekta produkter för en Siames

Kattströ Vit, 2 x 15 L | Gjord av vit betonitlera av finaste kvalitét.

Bentonitleran som kattströt är gjort av bildar snabbt lagom stora klumpar.

518,00 kr

Tuna Recipe, 12-pack | Ett hälsosamt mellanmål med tonfisk

Används som topping eller som mellanmål

159,00 kr

17,90 kr

Lynx Senior, 7 kg | Spannmålsfritt foder för äldre katter med känslig hud och mage

Innehåller kondroitin och glukosamin som främjar en god ledhälsa

649,00 kr

Exclusive Digest, 2 kg | Lättsmält formula för katter med känsliga matsmältningssystem

Med vegetabiliska fibrer & FOS för att främja en hälsosam matsmältning och näringsupptag

189,00 kr

Exclusive Urinary, 2 kg | Komplett torrfoder som hjälper till att bibehålla urinhälsa

Speciellt anpassat för katter med återkommande urinvägsproblem

179,00 kr

Indikator | Klumpbildande kattströ

Active carbon controls the odours

10,51 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.