Fibre Mash | Easy digestible horse feed with high energy for horses after intensive work

Kompletteringsfoder för hästar. Ett idealiskt lättsmält foder att komplettera med efter intensivt arbete. Fritt från soja, färgämnen och konstgjord doft.

105,10 kr

tillgänglighet
I lager
energy_plus
- Hög halt av lättsmälta stärkelser
optimal_hydration
- Optimal hydrering och återhämtning

Oemotståndligt för kräsna hästar

Fiber Mash är en innovativ, snabbblötläggande, näringsbalanserad mos idealisk att fodra med när antingen hydrering är ett problem eller när det är nödvändigt att fodra med något saftigt/vått foder. Rik på kalorier och essentiella aminosyror hjälper viktökning. Linoljan bidrar till en glänsande päls, medan alfalfa-stjälkarna hjälper till att maximera matsmältningseffektiviteten.

Fibre Mash skiljer sig från andra liknande produkter

Traditionellt tillverkades mash av vetekli och utfodrades oregelbundet, ofta bara en gång i veckan. Man trodde felaktigt att det hjälpte till att förhindra matsmältningsbesvär. I själva verket kan den laxerande effekten av kli mash vara ett resultat av lätta matsmältningsbesvär, orsakad av den plötsliga förändringen i kosten.

Numera rekommenderar nutritionister sällan att utfodra med kli, så alternativet är Fiber Mash som har formulerats för att stödja matsmältningssystemet och ge din häst optimala nivåer av alla viktiga vitaminer och mineraler. När det utfodras dagligen hjälper det att hålla din häst i god form.

Perfekt under vintern och för hästar med problem att tugga

På vintern tenderar våra hästars kost att bli mycket torrare; hö/ensilage innehåller betydligt mindre vatten jämfört med färskt gräs. Detta kombinerat med det faktum att våra hästar kan dricka så mycket som 12% mindre vatten under kyliga dagar kan bidra till problem inklusive nedsatt prestanda, ökad risk för matsmältningsbesvär och minskad aptit.

Uppblött mash hjälper till att tillsätta vatten i din hästs kost och dessutom har de visat sig bidra till att förbättra det totala vattenintaget jämfört med att fodra ett torrt kraftfoder. Detta är mycket viktigt om din häst är begränsad till sitt stall.

Fiber Mash är också utmärkt för hästar som har svårt att svälja eller tugga, inklusive äldre hästar med tandproblem eller hästar som är benägna att kvävas. Den är också utmärkt att använda för att maskera osmaklig medicin eller tillskott i pulverform.

Kom ihåg att aldrig använda vatten varmare än ljummet, annars förstörs alla vitaminerna i Fiber Mash.

Näringsinformation

Näringstillsatser: 3a672a vitamin A 10150 IE, 3a671 vitamin D3 2000 IE, 3a700 vitamin E (all-rac-alfa-tokoferylacetat) 110 mg, 3a880 biotin 1016 ug, 3a890 kolinklorid 366 mg.

Spårelement: 3b103 Järn (järn(II)sulfat monohydrat) 70 mg, 3b202 Jod (kalciumjodat, vattenfri) 1,3 mg, 3b405 Koppar (koppar(II)sulfat pentahydrat) 16 mg, 3b503 Mangan (mangansulfat monohydrat) 77 mg, 360 Zink (zinksulfat monohydrat) 46 mg, 3b801 Selen (natriumselenit) 0,3 mg.

Tekniska tillsatser: E 310 propylgallat 2,08 mg.

majsflingor, kornflingor, ärtflingor, alfalfa-pellets, sockerbetsmassa, äppelflingor, morotsflingor, linolja, alfalfastjälkar, magnesium, örtblandning (basilika, myntablad, söt marjoram, timjan), bockhornsklöver.

Du kanske också gillar

Vi rekommenderar

329,00 kr

389,00 kr

Artiflex, 1 L | Främjar en god ledhälsa, tillsatt kondroitin och glukosamin

Hjälper till att bibehålla din hästs rörlighet och hålla dess leder flexibla

599,00 kr

Balanserad kost och högkvalitativa ingredienser

Recensioner

5
Inga recensioner ännu
100%
0%
0%
0%
0%

Världsberömd kvalitet, lokal omtankeSvensk kvalitet för ditt husdjur

1987

Sedan 1987 har Husse erbjudit fri hemleverans av kvalitetsprodukter till hundar och katter i hela Europa.

50+

Husses produkter är tillgängliga i över 50 länder runt om i världen.

1000+

Över 1000 franchisetagare hjälper kunder med hemleverans av produkter och rådgivning.

Råd om näringslära och
personlig hemleverans!

Inte säker på vad du behöver?

Hitta det perfekta fodret för ditt husdjur och få råd av din lokala återförsäljare.

Hitta din lokala återförsäljare