Schäfer

Intelligent och lydig, lämplig för många olika typer av arbeten

Schäfer är en medelstor till stor ras från Tyskland. Över tid har Schäfern blivit populär tack vare sin mångsidighet, det är en bra vakt- och brukshund, draghund mm. Schäfern är också en utmärkt utställningshund.

iconUrsprungsland: Tyskland
iconFCI-klassificering: Grupp 1 herdinghundar, avsnitt 1 fårhundar # 166 # 166a (långhåriga) # 166b (korthåriga)
iconTemperament: lydig, intelligent, uppmärksam, nyfiken, lojal, säker, vaksam, modig
iconFärger: Svart, svart & guld, Sabel, röd & svart, grå, svart & silver
iconVikt: Hane: 30 - 40 kg, Tik: 22–32 kg
iconHöjd: Hane: 60–65 cm, Tik: 55–60 cm
iconLivslängd: från 9 till 13 år

Schäfervalpar

Schäferhunden är ett utpräglat flockdjur och kräver en stark och tydlig ledare. En Schäfer är en social hund, och det är viktigt att träna hunden att umgås med både människor och andra djur. Var konsekvent och tydlig när du tränar hunden, belöna bra beteende och ha tålamod med din hund – det ger resultat. Rasen behöver både mental och fysisk stimulans för att må bra. P.g.a för hård avel har den ofta problem med höfterna. Det gör ont, blir inflammerat och kan till och med orsaka artros. Ett bra sätt att förhindra det är att begränsa alltför hård fysisk träning, kombinerat med ett hälsosamt och bra foder. Välj ett torrfoder som innehåller glukosamin och kondroitin. Valp Maxi är ett utmärkt val.

Schäfer näringslära

Schäfern har p.g.a. omfattande avel lätt för att drabbas av olika skelettstörningar. Det gör att rätt foder är mycket viktigt för hundens utveckling. Schäfern behöver ett foder som är anpassat för stora raser, t.ex. Optimal Giant från Husse. Viktigt är också att ha koll på energinivåer, kalcium- och fosforhalterna, innhåll som påverkar skelettet. Tillskott av omega3 och omega6 bidrar till att minska symtom på artros. Kosttillskott som innehåller kondroitin och glukosamin är också bra för skelettet. Artro Plus från Husse är ett bra kosttillskott.

Rekommenderat för vuxna Schäfrar:

Optimal Giant | Komplett foder som stödjer näringsbehoven hos stora hundar

Optimal Giant är lämplig för vuxna stora eller mycket stora raser med normala energibehov. Innehåller kondroitin och glukosamin för att stödja friska leder och skelett. Foderkulornas storlek är anpassade för stora och mycket stora raser för att stödja mekanisk rengöring av tänderna.
mobility
taurine
Rasstorlek:
Protein: 23.5% (71% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 13.0%
Kolla in den här

Valp Maxi | Torrfoder som främjar utvecklingsbehoven hos valpar av stora raser

Valp Maxi innehåller kondroitin och glukosamin för att stödja en sund tillväxt av valpens leder och skelett, med större foderkulor anpassade för stora och mycket stora rasers valpar.
flora_stimuli
mobility
Rasstorlek:
Protein: 29.0% (81% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 18.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av schäfer

Schäfern är en mellan till medelstor ras. Normal mankhöjd är ca 60 cm och den är stark och muskulös. Denna starka och intelligenta ras passar bra som stöd till funktionshindrade eller för att arbeta som polis- eller militärhund.

Ursprung

I början av 1800-talets Tyskland avlade man fram Schäfern som en vallhund, främst för att användas vid fårvallning. Man tror idag att hunden härstammar från flera olika europeiska vallhundsraser. Rasen används ofta i den tyska armén och fick sitt internationella genombrott efter första världskriget.

Utseende

Rasen har långt nosparti, svart nos och kraftiga käkar, öronen är stora, spetsiga och står rakt upp. Schäfern har en lång hals och en yvig lång svans. Pälsen är tät med tjock underull, vanligen halvlångt eller långt hå. Båda varianterna finns och ger hunden sin karaktär. De vanligaste färgerna är svart och guldbrun eller svart och röd.

Beteende

Schäfern kännetecknas av sin intelligens, rasen har lätt för att lära om den motiveras på rätt sätt. Den är nyfiken men samtidigt försiktig med främlingar vilket gör den till en bra vakthund. Schäfern är lojal och social. Den kan lätt bli överbeskyddande av sin omgivning och familj, och det är viktigt att den redan som valp får lära sig att umgås med människor och djur för att undvika en alltför beskyddande attityd. Tack vare sin intelligens, att den är lätt att träna och har lätt för att lyda är den en utmärkt arbets- och brukshund.

Behov

Schäfern är en arbetshund som kräver mycket fysisk aktivitet. Den har en benägenhet att drabbas av olika skelettstörningar och ska i ung ålder undvika hopp och spring i trappor. Rätt foder är viktigt för hundens hälsa.

Daglig skötsel

Schäferns täta päls bör borstas minst två gånger per vecka. Under pälsbyte vår och höst ska rasen kammas och borstas varje dag. Om inte tappar pälsen sin lyster. Under sommarmånaderna kontrollera är det viktigt att regelbundet gå igenom pälsen efter fästingar. Det räcker att bada hunden några gånger om året, den har en mycket tjock päls och att torka den tar flera timmar Kom ihåg att inte borsta hundens päls när den är våt.

Perfekta produkter för Schäfrar

Sensitive Digest Giant, 12.5 kg | Glutenfritt recept med begränsade animaliska proteinkällor för större raser

Med lättsmälta proteiner och kolhydrater för att främja smidig matsmältning

999,00 kr

Opus Ocean, 2 kg | Spannmålsfritt torrfoder med en enda animalisk proteinkälla

Rikt på animaliskt protein och fett för att främja din hunds aktiva livsstil

219,00 kr

Optimal, 12 kg | Torrfoder som är lämpligt för medelstora eller stora raser med högre energibehov

Innehåller optimala nivåer av protein och fett för att bibehålla muskelmassan

799,00 kr

Opus Farm, 12 kg | Spannmålsfritt torrfoder med begränsade animaliska proteinkällor

Rik på animaliskt protein och fett för att stödjadin hunds aktiva livsstil

899,00 kr

459,00 kr

Öron, 125 ml | Mild och skonsam öronrengöring med cidervinäger

För en god öronhygien för friska husdjurs öron

139,00 kr

Tandrep Plus, 20 st | Tandtuggrep med kyckling

Glutenfritt belöningsgodis för hundar

169,00 kr

Valp Mini, 2 kg | Torrfoder för valpar som främjar tillväxten hos mindre raser

Högt protein- och fettinnehåll för en optimal tillväxt

179,00 kr

Rep Boll, 1 st | Repleksak med en knuten boll

En tålig leksak som passar för både kul och tuff lek

29,00 kr

Fodertunna, 1 st | Stor djurfoderbehållare med lufttätt lock, rymmer 38 l

Tätningen i locket gör behållaren lufttät, så fodret förblir fräscht

369,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.