Devon Rex

Den ända kattrasen som viftar på svansen för att visa att den är exalterad.

Devon rex är en ras av samla katter med stora öron och lockig päls. Denna inteliigenta kattras kan enkelt göra de mest komplicerade tricksen om du hittar ett sätt att uppmuntra din katt att lära sig de.

iconUrsprungs land: Devonshire, England
iconPersonlighet: intelligent, social, aktiv, leksam, loyal
iconPäls: korthårig
iconFärg: seal point, blå point, lila point, choklad point
iconUtseende: lockig päls, smalt huvud, stor, vida öron
iconLivslängd: mellan 9 till 15 år

Devon rex kattungar

Devon rex är väldigt intelligenta och sociala varelser- de funkar väldigt bra tillsammans med andra familjemedlemar, både med människor och djur. Devon rex är inte tjatiga, men de uppskattar inte att bli lämnade ensamma i ett tomt hus. De blir fästa vid deras ägare och de gillar att spendera sin tid med de. Devon rex är en ras av exeptionellt smarta katter som lätt kan lära sig svåra tricks. Positiv förstärkningsträning med kattungar av denna ras är ett bra sätt för att nå framgång. Under tärningen ha med dig lite godis- både kycklingfilé och tonkfisk receptet kan vara bra motivations snacks för din kattunge. Hälsosam och välbalanserad diet för kattungar som Kattunge kommer ge din katt alla de nödvändiga näringsämnena katten behöver under det första året.

Devon Rex näringsbehov

Devon rex är en ras med energifyllda och aktiva katter. Dem älskar att hoppa, klättra på möblre och de kan spendera timmar på att springa runt och leka. Katter av denna ras är anses vara en av de mest aktiva raserna, så en diet gjord speciellt för katter med mycket förhöjda fysisk aktivitsnivåer är ett bra allternativ. Eklusive Lyster Care är ett bra balanserat torrfoder för katter gjord för katter som gillar att spendera sin tid aktivt. Om du är orolig att din katt inte får i sig tillräckligt med vatten med tanke på all den fysiska aktivitet den utgör, kan du mata din katt med mestadels våtfoder- Pate Adult eller Gourmet fomuler kan vara en bra grund för din katts diet. Du kan också blanda din katts torrfoder med våtfoder, så som Aptit som är baserad på färska ingredienser.

Rekommendationer för en vuxen devon rex:

Exclusive Kattunge | Komplett foder speciellt framtagen för växande kattungar.

Exclusive Kattunge rekommenderas för kattungar från avvänjning till 12 månader med högt innehåll av animaliskt protein och fett för att stödja hälsosam tillväxt. Passar även för dräktiga och digivande katter.
growth_plus
energy_plus
Protein: 34%
Fetthalt: 21%
Kolla in den här

Exclusive Lyster Care | Torrfoder för aktiva katter eller katter med känslig hud och päls

Exclusive Lyster Care är ett recept med högt energiinnehåll för katter med känslig hud och högre energibehov.
healthy_shiny_coat
energy_plus
Protein: 32.0%
Fetthalt: 21.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av Devon Rex

Devon Rex är en mellan stor kattras med mycket lockig päls. Katterna är smala med muskulösa med långa ben som framtås som lite böjda.

Ursprung

Denna ras historia börjar med en enastående framträdande av katter med lockig päls av kullar av andra domesticerade katter. Den interessanta locken var förmodligen resultatet av en naturlig genetisk mutation och som från en början inte ägde någon uppmärksamhet åt kattungarna med en sådan märklig päls. Ett år senare bestämde Beryl Cox från Devon county att fokusera på katterna med lockig päls efter att hon hittade en sådan kattunge i en kull från sin egen katt. Kattungen växte upp i en bra miljö och användes senare i ytterligare korsningar. Rasen fick sitt namn från Devon-county där katter med lockiga pälsar hade sitt första framträdande.

Utseende

Devon rex katter har deras intressanta utseende på grund av deras unika lockiga päls. Dessutom har de smala, triangulära huvud med tydliga käkben och fylliga kinder. De smala huvudet av Devon rex katter är utsmyckade med stora vida öron som sitter ganska lågt. De har smala men starka, muskulösa kroppar med en long smal hals. Deras ben är smala och ganska långa och kan se ut att vara lite krokiga. En smal svans med en skarp point som är pricken över i:et för det spektakulära utseendet av Devon rex katter. Katter av denna ras kan finnas i olika färger och mönster, mängden vitt i denna ras regleras inte av rasstandarden.

Beteende

Devon rex katter är väldigt inteliigenta och extremt aktiva. De kommer gladligen spendera mestadels av deras tid gnom att springa runt, klättra eller leka med leksaker. Dessa katter kommer försöka klämma sig i alla möjliga utrymmen- du kan hitta din Devon rex slappandes bland böcker, mellan dina växter eller i en skrivbordslåda om du lämnar den tillräckligt öppen. De är väldigt sociala katter som inte gillar att bli lämnade ensama under allt förlång tid. De tjatar inte på något sätt, men de gillar sälskapet av männsikor och följer gäna med dig under dina vardagliga sysslor. Du kan lära de att gå på promenad med koppel vilket de tenderar att tycka om. devon rex katter är den ända rasen som kommer vifta på svansen för att visa att de är glada.

Krav

Dessa intelligenta och aktiva katter kräver mycket av fysisk aktivitet. Devon rex katter älskar att klättra, så om du inte vill ha din katt klättrandes på din bokhylla ge din katt ett högt klätterträd. Devon rex katter gillar en variation av fysisk aktivitet- spendera lite tid varje dag med att leka med din katt. Katter av denna ras kan lära sig att gå i koppel- köp ett koppel och sele av bra kvalite. Den korta pälsen som Devon rex katterna har ger de inte så mycket skydd mot kyla- försök undvik spendera tid utomhus under vintern och kalla väder.

Vård

Den korta och lockiga pälsen som Devon rex har kräver speciel vård och behandling. Regelbunden borstning kommer vara mer än nog för att hjälpa din katt att få bort det döda håret och minska risken för att hårbollar formas i kattens matsmältningssystem. Kom ihåg att klipp din katts naglar- för långa klor kan fastna på vad som helst och det kan orska smärta hos din katt.

Perfekta produkter för en devon rex

Opus Lynx, 2 kg | Spannmålsfritt torrfoder för katter med känslig hud och mage

Rik på animaliskt protein och fett för att stödja din katts aktiva livsstil

219,00 kr

Exclusive Urinary, 2 kg | Komplett torrfoder som hjälper till att bibehålla urinhälsa

Speciellt anpassat för katter med återkommande urinvägsproblem

179,00 kr

Tuna Recipe, 12-pack | Ett hälsosamt mellanmål med tonfisk

Används som topping eller som mellanmål

159,00 kr

Populär

Aptit Kyckling, box | 12 påsar smakrika aptitretare för katt

Topping med kyckling i sås, kompletteringsfoder

239,00 kr

Populär

Aptit Tonfisk, box | 12 påsar med smakrika aptitretare för katt

Topping med tonfisk i sås, kompletteringsfoder

239,00 kr

11,00 kr

27,00 kr

Gourmet pâté - fish, 100 g | Smakrik paté med fisk för vuxna katter

Hälsosamt och komplett våtfoder för katter

11,00 kr

Kattströ Vit, 2 x 15 L | Gjord av vit betonitlera av finaste kvalitét.

Bentonitleran som kattströt är gjort av bildar snabbt lagom stora klumpar.

518,00 kr

Indikator, 6 L | Klumpbildande kattströ

Klumpbildande kattströ med PH-indikator

189,00 kr

4 Sorter, 4 x 100 g | Förpackning om 4 påsar till katt

Förpackning med 4 olika smaker våtfoder

39,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.