Inte säker på vad du behöver?

Hitta det perfekta fodret för ditt husdjur och få råd av din lokala återförsäljare.

Hitta din lokala återförsäljare

Skräddarsytt hundfoder

I Husses Superpremium-sortiment av torrfoder hittar du produkter anpassade efter behoven hundar har i olika åldrar, från den lilla valpen till den äldre hunden. Du hittar foder anpassat efter storlek, från den allra minsta raserna till de mycket stora. Och har du en kastrerad hund, eller en hund med övervikt, har vi foder anpassat för dem också. Vi bryr oss om din hunds hälsa och välmående och vi producerar vårt foder med våra fyrfota vänner i fokus. Våra nutritionister gör sitt bästa för att se till att våra hundfoder skräddarsys för de olika behov som uppstår i varje skede av en hunds liv.

Hundfoder - vad ska man vara uppmärksam på när man väljer foder?

När du väljer foder till din hund bör du först och främst ta hänsyn till just din hunds behov. Alla hundar är olika och behöver en kost som passar deras livsstil, aktivitetsnivå och storlek. Det finns ingen enskild hundfoderformel som fungerar för alla hundar av alla raser och åldrar, många små detaljer kan göra skillnad. Kom ihåg att din lokala Husse-nutritionist mer än gärna hjälper dig att hitta rätt foder till din hund. Dessutom kan vårt verktyg ”Hitta det perfekta fodret” hjälpa dig att välja. Men låt oss börja från början: Vad ska man tänka på när man väljer hundfoder?

Hundens ålder

Låt oss börja med åldern. Valpar har helt andra behov än vuxna hundar, under deras första levnadsår ska fodret förse valpen med alla vitaminer och mineraler de behöver för en sund tillväxt och utveckling samt säkerställa en optimal matsmältning. I vuxen ålder ska fodret stödja hälsa och välbefinnande samt en optimal lång livslängd. Äldre hundar behöver också ett foder anpassat till deras behov. Hundars näringsbehov förändras och utvecklas med åldern, en äldre hund är ofta mindre aktiv och behöver inte lika mycket energi som vuxna och aktiva hundar. Ett foder med hög fetthalt och hög kalorihalt till en äldre, mindre aktiv hund kan leda till viktökning, övervikt och till och med fetma. Det finns alltid en risk att den gamla hunden utvecklar problem med lederna och ibland matsmältningsproblem. Ett seniorfoder har ett innehåll som stödjer ledhälsa och är snällt mot känsliga magar.

Hundens storlek

Vi fortsätter med storleken på hunden. Energibehovet för hundar av stora och mycket stora raser är lägre än hos de små raserna, och foderkulorna behöver anpassas efter antingen mycket små eller mycket stora käkar och tänder. Om du väljer ett foder med foderkulor anpassade efter din hunds storlek bidrar du till att hunden tuggar sitt foder och det stödjer en mekanisk rengöring av tänderna.

Individuella behov

Har du en kastrerad hund? Eller lider din hund av ett känsligt matsmältningssystem? I vårt Super premium-segment hittar du det foder som uppfyller din hunds specifika behov. Vårt torrfoder är framtaget för hundar med matallergier och känsliga matsmältningssystem såväl som foder anpassade för kastrerade eller överviktiga hundar, spannmålsfritt- och hypoallergenfoder som fungerar utmärkt för hundar med känsliga magar. Har din hund vit päls? Vi har foder med ett lägre innehåll av koppar och betakaroten för att minska risken för missfärgning av pälsen.

Är torrfoder ett bra val?

Torrfoder för hundar är det bästa sättet att utfodra din hund. I våra recept använder vi ingredienser av hög kvalitet med utmärkt smaklighet. Torrfoder har också en positiv inverkan på hundens tänder, i synnerhet för de hundar som inte får sina tänder borstade. Foderkulornas struktur främjar en mekanisk rengöring av tänderna när hunden tuggar dem. Torrfoder är också lätt att förvara under tid och blir inte dåligt lika snabbt som en öppnad burk våtfoder. En annan fördel är enkelheten att portionera måltiderna och att introducera ett nytt foder genom att i rätt proportioner gradvis vänja hunden vid det nya fodret. Det är alltid viktigt att se till att din hund alltid har tillgång till friskt vatten och särskilt viktigt när du utfodrar med torrfoder.

Torrfoder för hundar av högsta kvalitet

Super premium-torrfoder för hundar tillverkas uteslutande av råvaror av högsta kvalitet och baseras på traditionella, skandinaviska recept.

Svensk kvalitet för ditt husdjur

1987
Sedan 1987 har Husse erbjudit fri hemleverans av kvalitetsprodukter till hundar och katter i hela Europa.
50+
Husses produkter är tillgängliga i över 50 länder runt om i världen.
1000+
Över 1000 franchisetagare hjälper kunder med hemleverans av produkter och rådgivning.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, den fastnar inte på våra tassar och vår husse och matte slipper dammsuga så mycket. Den tar bort trist lukt med!
Så 5 tassar från oss, vi blir även 3 år på ”alla hjärtans dag”

Stenis

Tack Husse för smarrigt käk, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för Era husdjur. Alla våra produkter såsom foder, godsaker och kosttillskott görs endast av noggrant utvalda ingredienser av högsta kvalitet. Alla produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och produktionslinjerna står under ständig veterinärkontroll. Förutom kvaliteten på våra produkter, betyder det också kvaliteten på tjänsten är extra bra. Våra återförsälajare är grundligt utbildade inom hund- och kattmatoch näringslära och hjälper dig gärna att välja rätt foder för din hund, katt eller häst. Vi erbjuder hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt erbjudande hittar du allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter utgör en bra grund gällande deras kost – vi har anpassade foder för hundar och katter av olika storlekar och i olika skeden av livet, dvs valpar och kattungar, vuxna och äldre.

Har du en hund eller katt med särskilda näringsbehov?
Vi tar hand om de särskilda behoven med varm hand. Lider ni av matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en katt eller hund som är steriliserad/kastrerad så finns det ett anpassat foder även för er.
Letar du efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är gjorda av material av högsta kvalitet, de är hållbara och kommer att ge både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning ihop. Du kan addera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med läckra delikatesser. Vi erbjuder godis för hundar, katter och hästar som är ett välsmakande tillskott till kosten men också som belöning under och efter träning.
Behöver du produker inom omtanke och hälsa till ditt husdjur? Vi erbjuder både shampoo och kosttillskott och päls och klovårdsprodukter av högsta kvalitet.