Inte säker på vad du behöver?

Hitta det perfekta fodret för ditt husdjur och få råd av din lokala återförsäljare.

Hitta din lokala återförsäljare

Kattmat - vad ska man vara uppmärksam på när man väljer det?

När du letar efter ett bra foder ska du ta hänsyn till alla de krav din katt har. Behoven är individuella och till stor del beroende på din katts livsstil, aktivitetsnivå och ålder. Det skillnad på ett foder anpassat för den inaktiva, äldre katten och den energiska kattungen som far runt hela dagarna. Var uppmärksam på hur just din katt spenderar sina dagar och vad som är specifikt för dess behov. Om du känner dig osäker om vilket foder du ska välja hjälper din lokala Husse-representant dig gärna att välja foder. Du kan också använda vårt verktyg "Hitta det perfekta fodret". Husse sätter alltid husdjurens behov först. Nedan hittar du alla aspekter du behöver tänka på när du ska välja rätt foder till din katt.

Kattens ålder

En bra utgångspunkt som i hög grad kommer att hjälpa dig att begränsa utbudet av produkter du kan välja mellan är att börja med kattens ålder. Foder för vuxna katter skiljer sig betydligt i sammansättning från foder för en liten kattunge. Kattungar behöver en diet som stöder utveckling och tillväxt, det är viktigt att ge rätt formel under det första året av kattens liv. Kaloriinnehållet i foder till vuxna katter är högre än i foder avsett för äldre katter. För äldre katter kan det däremot vara viktigt att öka sitt kaloriintag för att upprätthålla en normal kroppskondition och vikt eftersom katter tenderar att naturligt minska i vikt när de åldras. För en äldre katt är det viktigt med hög smaklighet och ett spannmålsfritt foder kan vara att föredra eftersom det i mindre utsträckning irriterar ett känsligt matsmältningssystem. Rådgör gärna med en veterinär innan du byter foder.

Kattens aktivitetsnivå

Katter är kända för att kunna spendera 12 till 16 timmar per dag sovandes eller vilandes. Hur katter spenderar sin vakna tid kan dock variera drastiskt. Beroende på hur din katt spenderar dagen, bör fodret vara anpassat till det. Om din katt älskar att springa och leka behöver du välja ett foder med mer kalorier än för en inaktiv katt som föredrar att ligga och vila. För högt kaloriinnehåll i fodret till en inaktiv katt kan leda till onödiga extrakilon, och i det långa loppet till övervikt eller till och med fetma. Därför, innan du bestämmer dig ett foder till din katt, bedöm dess aktivitetsnivå under dagen - det kommer hjälpa dig att välja rätt foder och får din katt att må bra med en lämplig nivå av energi.

Individuella behov

Utöver ålder och aktivitetsnivå finns det andra individuella behov att ta hänsyn till. En kastrerad katt bör få ett foder anpassat för det, med ett lägre fettinnehåll och mer fibrer. Fibrer bidrar till att katten håller sig mätt längre utan att överskrida dagsbehovet av foder. Om du har en katt med problem eller sjukdomar i urinvägarna, välj ett foder med tillsats av tranbär i en sammansättning som har en gynnsam effekt på urinvägarna. Har din katt en känslig mage eller matallergi? Välj ett smakfullt, lammbaserat foder eller ett spannmålsfritt recept. Fodret har en enorm inverkan på din fyrbenta väns hälsa och välbefinnande och det är viktigt att välja ett foder som är anpassat efter din katts individuella behov.

Är torrfoder för katter ett bra val?

Torrfoder för katter är en tudelare för många kattägare. Vissa anser att torrfoder inte alls ska ges till katter, medan andra anser att det är det bästa att ge och det har ofta med kattens vätskebehov att göra. Vilda katter är vana vid att få i sig vätska främst genom maten de äter och är generellt inte så villiga att dricka vatten ur en skål i den mängd de egentligen behöver. Därför riskerar den katt som endast äter torrfoder inte nå upp till den vätskenivå som krävs. Om du bestämmer dig för en torrfoderdiet, se till att din katt får i sig tillräckligt med vätska under dagen. Kom ihåg att du med fördel kan blanda givan med våtfoder, vilket inte bara kommer att förbättra dess smaklighet utan också bidra till att hålla din katts kropp ordentligt återfuktad. Torrfoder för katter är en av de mest ekonomiska lösningarna som finns på marknaden. Om du har en stor grupp katter som du tar hand om, kommer torrfoder att ge katterna all daglig energi i en mindre portion än våtfoder. Dessutom kan du tack vare användningen av torrfoder också sköta kattens munhygien. Den knapriga strukturen på foderkulorna stödjer en mekanisk rengöring av tänderna, vilket kan vara oerhört användbart om din katt inte tycker om att du borstar tänderna. Har du en katt hemma som är kräsen? Torrfoder blir inte dåligt av att ligga framme i en skål lika snabbt som våfoder, och det är mycket lättare att förvara. Torrfoder är också lättare att väga i rätt mängd för just din katt.

Fördelar med Exclusive torrfoder för katter

Exclusive-sortimentet tillverkas på ingredienser av högsta kvalitet med utmärkt smältbarhet. Formler med högt animaliskt proteininnehåll har berikats med taurin för att stödja en frisk syn och sunt hjärta. Vårt torrfoder för katter innehåller alla essentiella aminosyror som kattens kropp behöver för att fungera korrekt. Dessa formler innehåller frukto-oligosackarider, som säkerställer korrekt tarmflora, naturliga antioxidanter, en komplett uppsättning vitaminer A, E och D samt Omega-3-fettsyror som hjälper immunsystemets funktion. En katts näringsbehov är en individuell fråga, så i Husses utbud hittar du dieter utformade för katter i alla åldrar med olika preferenser. Om du introducerar ett nytt foder till din katts diet, se till att göra det gradvis. Blanda det nya fodret med kattens befintliga foder och öka gradvis mängden av det nya fodret i blandningen. Tack vare detta kommer din katts matsmältningssystem att hinna anpassa sig till den nya fodersammansättningen och du slipper olika matsmältningsproblem.

Svensk kvalitet för ditt husdjur

1987
Sedan 1987 har Husse erbjudit fri hemleverans av kvalitetsprodukter till hundar och katter i hela Europa.
50+
Husses produkter är tillgängliga i över 50 länder runt om i världen.
1000+
Över 1000 franchisetagare hjälper kunder med hemleverans av produkter och rådgivning.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, den fastnar inte på våra tassar och vår husse och matte slipper dammsuga så mycket. Den tar bort trist lukt med!
Så 5 tassar från oss, vi blir även 3 år på ”alla hjärtans dag”

Stenis

Tack Husse för smarrigt käk, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för Era husdjur. Alla våra produkter såsom foder, godsaker och kosttillskott görs endast av noggrant utvalda ingredienser av högsta kvalitet. Alla produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och produktionslinjerna står under ständig veterinärkontroll. Förutom kvaliteten på våra produkter, betyder det också kvaliteten på tjänsten är extra bra. Våra återförsälajare är grundligt utbildade inom hund- och kattmatoch näringslära och hjälper dig gärna att välja rätt foder för din hund, katt eller häst. Vi erbjuder hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt erbjudande hittar du allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter utgör en bra grund gällande deras kost – vi har anpassade foder för hundar och katter av olika storlekar och i olika skeden av livet, dvs valpar och kattungar, vuxna och äldre.

Har du en hund eller katt med särskilda näringsbehov?
Vi tar hand om de särskilda behoven med varm hand. Lider ni av matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en katt eller hund som är steriliserad/kastrerad så finns det ett anpassat foder även för er.
Letar du efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är gjorda av material av högsta kvalitet, de är hållbara och kommer att ge både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning ihop. Du kan addera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med läckra delikatesser. Vi erbjuder godis för hundar, katter och hästar som är ett välsmakande tillskott till kosten men också som belöning under och efter träning.
Behöver du produker inom omtanke och hälsa till ditt husdjur? Vi erbjuder både shampoo och kosttillskott och päls och klovårdsprodukter av högsta kvalitet.