Rätt vikt för ditt husdjur

KastreringÖvervikt

Motion är viktigt för alla husdjur. Utan daglig motion riskerar din hund eller katt att gå upp i vikt och därför är det är viktigt att hålla ögonen på att de får tillräckligt med motion. Särskilt viktigt är det för hundar eller katter som är inaktiva och ogärna rör på sig. Håll uppsikt över deras matvanor, att de äter rätt mängd och rätt anpassad diet.

Rätt foder vid rätt tid

Regelbunden utfodring är ett måste för att din hund eller katt ska hålla vikten. Oregelbunden utfodring och ett ständigt småätande leder till viktproblem. Det gör det också svårare för dig att hålla koll på ditt husdjurs dagliga foderintag och på så sätt uppmärksamma om de äter för mycket. Fasta tider för utfodring blir ännu viktigare om du har fler än ett djur hemma då de, utan tillsyn och fasta måltider, ofta äter från varandras matskålar.

Lämpligt foder för inaktiva husdjur

Inaktiva katter och hundar som som rör sig väldigt lite varje dag behöver inte lika mycket näring. Ett foder anpassat för mindre aktiva husdjur har oftast en lägre fetthalt och innehåller L-karnitin som hjälper till att förbränna fett. Ett sådant foder innehåller även fibrer som ökar mättnadskänslan under en längre tid.

Var försiktig med snacks

Kom ihåg att kalorimängden i det snacks och godis du ger till din katt eller hund ska räknas samman med det totala dagliga kaloriintaget ditt husdjur ska äta och intaget av snacks och godis bör inte överstiga mer än 20% av dagligt näringsintaget. Välj gärna ett snacks som tillverkas av naturliga ingredienser.

Tips för att aktivera hunden:

Optimal Light | Torrfoder för hundar med måttligt energiinnehåll för en optimal viktkontroll

Optimal Light är ett recept med måttligt energiinnehåll lämpligt för mindre aktiva hundar, överviktiga hundar eller hundar som tenderar att lätt gå upp i vikt.
l_carnitine
mobility
Rasstorlek:
Protein: 21.0% (60% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 9.0%
Kolla in den här

Prima Plus, 15 kg | Torrfoder med måttligt fett- och kaloriinnehåll

Prima Plus är lämplig för hundar med normala eller låga energibehov. Tillsatt vitamin C, måttligt fett och kaloriinnehåll håller hunden i form och förhindrar fetma.
l_carnitine
mobility
Rasstorlek:
Protein: 22.5% (60% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 10.0%
Kolla in den här

Uppmuntra till aktivitet

Även om ditt husdjur tycker om att vila på soffan bör du alltid uppmuntra fysiska aktiviteter under dagen. Att få en lat katt eller hund att röra på sig kan vara svårare än du tror och du behöver vara kreativ. Ha alltid några av favoritleksakerna till hands. Varje husdjur har olika preferenser vad gäller leksaker och hur länge den vill leka. När du väljer leksaker till ditt djur tänk på storlek och vikt på leksaken. För små leksaker kan utgöra en kvävningsrisk, medan för stora och tunga leksaker kan orsaka problem för den lilla hunden.

Övriga produkter för inaktiva hundar:

799,00 kr

Light-Bitar i sås, 400 g | Lightfoder med smakrika ugnsbakade kycklingbitar

Hälsosamt och komplett våtfoder för hundar, främjar övervikt

19,90 kr

39,90 kr

Populär

Bravo, 150 g | Glutenfritt snacks med lamm

Smakrikt belöningsgodis för hund

29,00 kr

Tugg Plus S, 10-pack | Dental tuggben som innehåller grönt te

Glutenfria och främjar en god tandhälsa för hundar

169,00 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.