Rätt vikt för ditt husdjur

KastreringÖvervikt

Motion är viktigt för alla husdjur. Utan daglig motion riskerar din hund eller katt att gå upp i vikt och därför är det är viktigt att hålla ögonen på att de får tillräckligt med motion. Särskilt viktigt är det för hundar eller katter som är inaktiva och ogärna rör på sig. Håll uppsikt över deras matvanor, att de äter rätt mängd och rätt anpassad diet.

Rätt foder vid rätt tid

Regelbunden utfodring är ett måste för att din hund eller katt ska hålla vikten. Oregelbunden utfodring och ett ständigt småätande leder till viktproblem. Det gör det också svårare för dig att hålla koll på ditt husdjurs dagliga foderintag och på så sätt uppmärksamma om de äter för mycket. Fasta tider för utfodring blir ännu viktigare om du har fler än ett djur hemma då de, utan tillsyn och fasta måltider, ofta äter från varandras matskålar.

Lämpligt foder för inaktiva husdjur

Inaktiva katter och hundar som som rör sig väldigt lite varje dag behöver inte lika mycket näring. Ett foder anpassat för mindre aktiva husdjur har oftast en lägre fetthalt och innehåller L-karnitin som hjälper till att förbränna fett. Ett sådant foder innehåller även fibrer som ökar mättnadskänslan under en längre tid.

Var försiktig med snacks

Kom ihåg att kalorimängden i det snacks och godis du ger till din katt eller hund ska räknas samman med det totala dagliga kaloriintaget ditt husdjur ska äta och intaget av snacks och godis bör inte överstiga mer än 20% av dagligt näringsintaget. Välj gärna ett snacks som tillverkas av naturliga ingredienser.

Tips för att aktivera hunden:

Optimal Light | Torrfoder för hundar med måttligt energiinnehåll för en optimal viktkontroll

Optimal Light är ett recept med måttligt energiinnehåll lämpligt för mindre aktiva hundar, överviktiga hundar eller hundar som tenderar att lätt gå upp i vikt.
l_carnitine
mobility
Rasstorlek:
Protein: 21.0% (60% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 9.0%
Kolla in den här

Prima Plus, 15 kg | Torrfoder med måttligt fett- och kaloriinnehåll

Prima Plus är lämplig för hundar med normala eller låga energibehov. Tillsatt vitamin C, måttligt fett och kaloriinnehåll håller hunden i form och förhindrar fetma.
l_carnitine
mobility
Rasstorlek:
Protein: 22.5% (60% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 10.0%
Kolla in den här

Uppmuntra till aktivitet

Även om ditt husdjur tycker om att vila på soffan bör du alltid uppmuntra fysiska aktiviteter under dagen. Att få en lat katt eller hund att röra på sig kan vara svårare än du tror och du behöver vara kreativ. Ha alltid några av favoritleksakerna till hands. Varje husdjur har olika preferenser vad gäller leksaker och hur länge den vill leka. När du väljer leksaker till ditt djur tänk på storlek och vikt på leksaken. För små leksaker kan utgöra en kvävningsrisk, medan för stora och tunga leksaker kan orsaka problem för den lilla hunden.

Övriga produkter för inaktiva hundar:

799,00 kr

Light-Bitar i sås, 400 g | Lightfoder med smakrika ugnsbakade kycklingbitar

Hälsosamt och komplett våtfoder för hundar, främjar övervikt

19,90 kr

39,90 kr

Populär

Bravo, 150 g | Glutenfritt snacks med lamm

Smakrikt belöningsgodis för hund

29,00 kr

Tugg Plus S, 10-pack | Dental tuggben som innehåller grönt te

Glutenfria och främjar en god tandhälsa för hundar

169,00 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, den fastnar inte på våra tassar och vår husse och matte slipper dammsuga så mycket. Den tar bort trist lukt med!
Så 5 tassar från oss, vi blir även 3 år på ”alla hjärtans dag”

Stenis

Tack Husse för smarrigt käk, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för Era husdjur. Alla våra produkter såsom foder, godsaker och kosttillskott görs endast av noggrant utvalda ingredienser av högsta kvalitet. Alla produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och produktionslinjerna står under ständig veterinärkontroll. Förutom kvaliteten på våra produkter, betyder det också kvaliteten på tjänsten är extra bra. Våra återförsälajare är grundligt utbildade inom hund- och kattmatoch näringslära och hjälper dig gärna att välja rätt foder för din hund, katt eller häst. Vi erbjuder hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt erbjudande hittar du allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter utgör en bra grund gällande deras kost – vi har anpassade foder för hundar och katter av olika storlekar och i olika skeden av livet, dvs valpar och kattungar, vuxna och äldre.

Har du en hund eller katt med särskilda näringsbehov?
Vi tar hand om de särskilda behoven med varm hand. Lider ni av matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en katt eller hund som är steriliserad/kastrerad så finns det ett anpassat foder även för er.
Letar du efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är gjorda av material av högsta kvalitet, de är hållbara och kommer att ge både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning ihop. Du kan addera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med läckra delikatesser. Vi erbjuder godis för hundar, katter och hästar som är ett välsmakande tillskott till kosten men också som belöning under och efter träning.
Behöver du produker inom omtanke och hälsa till ditt husdjur? Vi erbjuder både shampoo och kosttillskott och päls och klovårdsprodukter av högsta kvalitet.