Valpens näringsbehov - hälsosam diet är ett måste!

Valpar

Under valpens första levnadsår växer de väldigt fort. Du ser tydliga förändringar deras fysik, att de lär sig nya färdigheter som formar deras personlighet. Första månaden är en viktig tid för valpens hälsa och utveckling, inte minst är en hälsosam diet en viktig del i utvecklingen.

Hur utfodrar man valpar?

Trots sin ringa storlek har valpar god aptit. Valpar fulla av energi bränner snabbt kalorier och ska aldrig få hela sitt dagsbehov i ett enda mål. Valpars matsmältningssystem är inte fullt utvecklat och deras magar är små och känsliga. Dela upp rekommenderad dagsranson foder i flera mindre måltider under dagen. Börja med 4-6 måltider per dag och öka efter hand mängden foder vid varje giva och minska antalet måltider. Vuxna hundar bör få sin dagsranson uppdelad på två måltider. Ge valpen, och vuxna hundar, sitt foder på bestämda tider och lämna inte matskålen framme för lång tid (max 30 min). Om din valp inte vill äta, ta bort matskålen och gör ett nytt försök lite senare.

Rekommenderat för balanserad näring till valpar:

Valp Maxi | Torrfoder som främjar utvecklingsbehoven hos valpar av stora raser

Valp Maxi innehåller kondroitin och glukosamin för att stödja en sund tillväxt av valpens leder och skelett, med större foderkulor anpassade för stora och mycket stora rasers valpar.
flora_stimuli
mobility
Rasstorlek:
Protein: 29.0% (81% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 18.0%
Kolla in den här

Valp Mini | Torrfoder för valpar som främjar tillväxten hos mindre raser

Valp Mini är ett recept med högt energiinnehåll och mindre foderkulor anpassade för små och mycket små rasers valpar. Innehåller clinoptilolit, ett mineral som stöder avföringskonsistens och bidrar till en optimal matsmältning.
flora_stimuli
energy_plus
Rasstorlek:
Protein: 32.0% (84% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 20.5%
Kolla in den här

Sensitive Valp Digest | Torrfoder som främjar utvecklingsbehoven hos känsliga valpar

Valp Digest är baserat på lamm som huvudproteinkälla och är ett glutenfritt recept för valpar med känsligt matsmältningssystem och/eller glutenintolerans. Innehåller clinoptilolit, ett mineral som stöder avföringskonsistens och bidrar till en optimal matsmältning.
flora_stimuli
gluten_free
Rasstorlek:
Protein: 26.0% (75% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 15.0%
Kolla in den här

Rätt foder för valpen

Ett bra valpfoder ska innehålla alla de näringsämnen din valp behöver för att kunna växa och utvecklas. En korrekt balanserad diet av protein, fett och kolhydrater är nödvändigt för att valpen skall må bra och fungera som den ska. Det är viktigt med extra magnesium och kalcium för skelett och musklers utveckling och för ömtåliga och inte fullt utvecklade mag- och tarmkanaler krävs extra omsorg och prebiotika som främjar en bra tarmflora. Ett foder för valpar som innehåller kalcium och fosfor förbättrar skelett och tänder.

 

Foder som innehåller alla näringsämnen

Tillväxtfasen hos en valps utveckling varierar beroende på hundras och storlek och hundens storlek bestämmer mängden foder den behöver. Foder för små hundar är anpassat för att små käkar, foder för stora hundraser är rikt på glukosamin och kondroitin för starka leder.

När och hur byter man foder

Fram till ett års ålder ska din valp äta valpfoder, därefter kan du byta till foder för vuxna hundar. Byt inte för snabbt, matsmältningssystemet behöver en övergångsperiod för att vänja sig vid ett nytt foder. Börja med att blanda ¾ av din hunds nuvarande foder med ¼ av det nya fodret. Efter två till tre dagar ökar givan med hälften av det nya fodret och hälften med det tidigare fodret. Efter ytterligare två dagar kan du ge hunden en blandning som består av ¼ av det tidigare fodret och ¾ av det nya fodret. Hela övergångsperioden bör ta sex dagar. På den sjunde dagen kan du utfodra din hund med endast det nya fodret.

Det kan fortfarande vara användbart:

Junior pâté, 400 g | Balanserad måltid med kalvkött & torkad ginseng

Hälsosamt och komplett våtfoder för valpar

21,90 kr

Populär

Skål, S | För glupska hundar

Förhindrar matsmältningsbesvär

129,00 kr

Populär

69,00 kr

Stroll Koppel

Made of genuine & soft leather

10,51 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.