En säker miljö för valpen

ValpHemmamiljö

Valpar är väldigt nyfikna av sig och så fort din valp känner sig hemma var beredd på att den vill utforska allt och alla. Hundar undersöker sin omgivning främst genom att lukta och smaka, därför är det viktigt med en säker och trygg hemmiljö för valpen. Se till att inga, för valpen, farliga saker ligger framme så att den kan nå dem.

Skapa en säker hemmiljö

Valpar är inte bara nyfikna, de är också små och kan krypa in överallt. Innan valpen flyttar hem kontrollera alla vinklar och vrår som valpen kan tänkas utforska och gömma sig i. Blockera farliga utrymmen och stäng dörrarna till rum du inte vill att valpens ska ha tillgång till. Var uppmärksam på synliga kablar runt om i hemmet, en valp tuggar gärna på dem, eller kan trassla in sig i dem när den springer runt på och leker. Om du har krukväxter, tavlor eller möbler som din valp kan välta omkull, flytta dem dit valpen inte når.

Leksaker och andra intressanta föremål

För en valp är allt som finns i ett hem tänkbara leksaker. Det kan vara allt från skor, prylar, tavlor, kuddar, ja precis allt. Göm det du är rädd om så att valpen inte kan få tag på dem och se till att valpen alltid har tillgång till sina egna leksaker i stället. Om din valp visar intresse t.ex skor eller fjärrkontrollen, distrahera valpen och ge den istället sin egen leksak. Du bör aldrig ge valpen dina gamla avlagda skor att leka med eftersom valpar inte ser skillnad på gammalt och nytt och med all säkerhet kommer att leta upp en av dina nya skor och tugga på dem också. Då är det bättre att vara tydlig med att skor inte tillhör leksaker.

Familjemedlemmar

Den första dagen i ett nytt hem kan vara stressande för din valp och det är viktigt att de första dagarna är lugna och trygga. Att få hem en liten valp är spännande, speciellt för barnen i familjen, men det är viktigt att i första hand tänka på valpens välbefinnande. Den kommer att behöva tid att vänja sig vid sin nya familj, hem och nya liv. Förklara för alla i familjen att de första dagarna behöver valpen lugn och ro för att den ska känna sig trygg och säker och trivas.

Rekommendrat för valpar:

Sensitive Valp Digest | Torrfoder som främjar utvecklingsbehoven hos känsliga valpar

Valp Digest är baserat på lamm som huvudproteinkälla och är ett glutenfritt recept för valpar med känsligt matsmältningssystem och/eller glutenintolerans. Innehåller clinoptilolit, ett mineral som stöder avföringskonsistens och bidrar till en optimal matsmältning.
flora_stimuli
gluten_free
Rasstorlek:
Protein: 26.0% (75% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 15.0%
Kolla in den här

Valp Mini, 2 kg | Torrfoder för valpar som främjar tillväxten hos mindre raser

Valp Mini är ett recept med högt energiinnehåll och mindre foderkulor anpassade för små och mycket små rasers valpar. Innehåller clinoptilolit, ett mineral som stöder avföringskonsistens och bidrar till en optimal matsmältning.
flora_stimuli
energy_plus
Rasstorlek:
Protein: 32.0% (84% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 20.5%
Kolla in den här

Andra djur

Om det finns andra djur i familjen glöm inte bort dem när en ny valp flyttar in, uppmärksamma hur de mår och reagerar på den nya valpen. Valpar är mycket nyfikna och har massvis med energi, något som ibland kan bli lite mycket för de äldre och lite lugnare djuren. Ge dem tid att gradvis lära känna varandra och håll alltid koll på deras beteenden under dessa möten. Ha tålamod och förståelse för äldre djur, de behöver ofta lite tid på sig att acceptera ett nytt husdjur. Se till att varje husdjur får sin egen plats att dra sig undan till när de behöver.

Det kan fortfarande vara användbart:

Matskål S | I hållbart rostfritt stål

Perfekt matskål för dina husdjurs måltider

69,00 kr

Populär

Skål, S | För glupska hundar

Förhindrar matsmältningsbesvär

129,00 kr

Hopfällbar skål

Made from durable, food-grade soft plastic material

10,51 kr

Rep, S | Klassisk repleksak med benliknande form

En tålig leksak som passar för både kul och tuff lek

19,00 kr

Boll, S | Studsande gummiboll

Rolig och hållbar leksak

45,00 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, den fastnar inte på våra tassar och vår husse och matte slipper dammsuga så mycket. Den tar bort trist lukt med!
Så 5 tassar från oss, vi blir även 3 år på ”alla hjärtans dag”

Stenis

Tack Husse för smarrigt käk, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för Era husdjur. Alla våra produkter såsom foder, godsaker och kosttillskott görs endast av noggrant utvalda ingredienser av högsta kvalitet. Alla produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och produktionslinjerna står under ständig veterinärkontroll. Förutom kvaliteten på våra produkter, betyder det också kvaliteten på tjänsten är extra bra. Våra återförsälajare är grundligt utbildade inom hund- och kattmatoch näringslära och hjälper dig gärna att välja rätt foder för din hund, katt eller häst. Vi erbjuder hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt erbjudande hittar du allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter utgör en bra grund gällande deras kost – vi har anpassade foder för hundar och katter av olika storlekar och i olika skeden av livet, dvs valpar och kattungar, vuxna och äldre.

Har du en hund eller katt med särskilda näringsbehov?
Vi tar hand om de särskilda behoven med varm hand. Lider ni av matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en katt eller hund som är steriliserad/kastrerad så finns det ett anpassat foder även för er.
Letar du efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är gjorda av material av högsta kvalitet, de är hållbara och kommer att ge både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning ihop. Du kan addera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med läckra delikatesser. Vi erbjuder godis för hundar, katter och hästar som är ett välsmakande tillskott till kosten men också som belöning under och efter träning.
Behöver du produker inom omtanke och hälsa till ditt husdjur? Vi erbjuder både shampoo och kosttillskott och päls och klovårdsprodukter av högsta kvalitet.