Hur utfodrar man kastrerade hundar?

KastreringÖvervikt

En kastrering påverkar på hundens hormonella balans och kastrerade hundar löper fyra gånger högre risk att bli överviktiga och feta. Det är inte bara den hormonella förändringen som orsakar viktuppgången, men den kan påverka vikten och kan göra att hunden går upp några extra kilo.

Kastrerade hundar går lättare upp i vikt

En kastrering påverkar din hunds dagliga energibehov. Efter ett ingrepp är det viktigt med en välbalanserad diet. Det gör det lättare för hunden att hålla vikten och minska risken för viktuppgång. Vår rekommendation är ett foder för kastrerade hundar innehållande 30% färre kalorier. Det finns hundraser, och individer, med mycket stor aptit och som därför har lättare för att gå upp i vikt, t.ex raser som labrador, golden retriever, beagle, mops och fransk bulldogg. För dem är det extra viktigt att hålla koll på hundens dagliga foderintag.

Ändra matvanor

Om din hund är van att äta på oregelbundna tider bör du se till att den slutar med det och i stället lär sig att äta på bestämda tider. Hundar med obegränsad tillgång till foder har, precis som människor, en tendens att småäta hela tiden. Ge din hund en korrekt, rekommenderad mängd foder. Kontrollera tillverkarens rekommendationer eller fråga din veterinär. Kom ihåg att hundar är individer med olika behov och det som din hund behöver kan skilja sig från den rekommenderade mängden foder. Se alltid rekommendationerna som ett riktmärke och anpassa mängden efter just din hunds behov. Regelbunden uppsikt över din hunds vikt är ett måste och även att hålla koll på hur mycket du ger hunden utöver foderintaget under en dag. Enbart det snacks du ger din hund under en dag kan snabbt överstiga ett rekommenderat dagligt kaloriintag. Dagliga mellanmål bör inte överstiga 20% av hundens energibehov.

Välj rätt foder

Att utfodra en korrekt diet för en kasterad hund är viktigt för hundens hälsa, med korrekt diet blir det enklare att behålla hundens idealvikt. När du väljer foder till en kastrerad hund välj ett foder med mindre andel fett men med högre fiberinnehåll. Fibrerna håller din hund mätt längre och är ett bra hjälpmedel för att hålla vikten, och tillsatt L-karnitin ökar fettförbränningen. Men foder är inte allt. Håll även koll på hur mycket godis din hund får, och välj ett godis som är tillverkat av naturliga ingredienser och med låg fetthalt.

Rekommendationer för kastrerade hundar:

Sterilised | Komplett näring med högt protein för att bibehålla en hälsosam kondition

Sterilised har lägre energinivå, högt proteininnehåll och L-karnitin för att underlätta metabolismen av fetter. Anpassat recept för att tillgodose behoven hos kastrerade hundar.
energy_control
l_carnitine
Rasstorlek: ,
Protein: 28.0% (81% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 11.0%
Kolla in den här

Sterilised Mini | Komplett foder med högt proteininnehåll för att främja en god kondition

Sterilised Mini har en lägre energinivå, högt proteininnehåll och L-karnitin för att underlätta fettförbränningen. Anpassat recept för att tillgodose behoven hos kastrerade små och mycket små raser med foderkulor av mindre storlek, anpassade för små käkar.
energy_control
l_carnitine
Rasstorlek:
Protein: 28.0% (81% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 11.0%
Kolla in den här

Motion är bra för din hund

Rätt foder är inte det enda sättet för att hålla din kastrerade hund i bra form. Låt din hund röra på sig, motionera och vara aktiv, då minskar risken för oönskad viktuppgång.

Övriga produkter för kastrerade hundar:

799,00 kr

189,00 kr

Populär

Sensitive Ocean Care, 12.5 kg | Glutenfritt recept med en enda animalisk proteinkälla

Med omega-fettsyror för att främja en hälsosam hud och en glänsande päls

999,00 kr

419,00 kr

Populär

Bravo, 150 g | Glutenfritt snacks med lamm

Smakrikt belöningsgodis för hund

29,00 kr

39,00 kr

Tandrep Plus, 20 st | Tandtuggrep med kyckling

Glutenfritt belöningsgodis för hundar

169,00 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, den fastnar inte på våra tassar och vår husse och matte slipper dammsuga så mycket. Den tar bort trist lukt med!
Så 5 tassar från oss, vi blir även 3 år på ”alla hjärtans dag”

Stenis

Tack Husse för smarrigt käk, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för Era husdjur. Alla våra produkter såsom foder, godsaker och kosttillskott görs endast av noggrant utvalda ingredienser av högsta kvalitet. Alla produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och produktionslinjerna står under ständig veterinärkontroll. Förutom kvaliteten på våra produkter, betyder det också kvaliteten på tjänsten är extra bra. Våra återförsälajare är grundligt utbildade inom hund- och kattmatoch näringslära och hjälper dig gärna att välja rätt foder för din hund, katt eller häst. Vi erbjuder hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt erbjudande hittar du allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter utgör en bra grund gällande deras kost – vi har anpassade foder för hundar och katter av olika storlekar och i olika skeden av livet, dvs valpar och kattungar, vuxna och äldre.

Har du en hund eller katt med särskilda näringsbehov?
Vi tar hand om de särskilda behoven med varm hand. Lider ni av matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en katt eller hund som är steriliserad/kastrerad så finns det ett anpassat foder även för er.
Letar du efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är gjorda av material av högsta kvalitet, de är hållbara och kommer att ge både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning ihop. Du kan addera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med läckra delikatesser. Vi erbjuder godis för hundar, katter och hästar som är ett välsmakande tillskott till kosten men också som belöning under och efter träning.
Behöver du produker inom omtanke och hälsa till ditt husdjur? Vi erbjuder både shampoo och kosttillskott och päls och klovårdsprodukter av högsta kvalitet.