Hur utfodrar man kastrerade hundar?

KastreringÖvervikt

En kastrering påverkar på hundens hormonella balans och kastrerade hundar löper fyra gånger högre risk att bli överviktiga och feta. Det är inte bara den hormonella förändringen som orsakar viktuppgången, men den kan påverka vikten och kan göra att hunden går upp några extra kilo.

Kastrerade hundar går lättare upp i vikt

En kastrering påverkar din hunds dagliga energibehov. Efter ett ingrepp är det viktigt med en välbalanserad diet. Det gör det lättare för hunden att hålla vikten och minska risken för viktuppgång. Vår rekommendation är ett foder för kastrerade hundar innehållande 30% färre kalorier. Det finns hundraser, och individer, med mycket stor aptit och som därför har lättare för att gå upp i vikt, t.ex raser som labrador, golden retriever, beagle, mops och fransk bulldogg. För dem är det extra viktigt att hålla koll på hundens dagliga foderintag.

Ändra matvanor

Om din hund är van att äta på oregelbundna tider bör du se till att den slutar med det och i stället lär sig att äta på bestämda tider. Hundar med obegränsad tillgång till foder har, precis som människor, en tendens att småäta hela tiden. Ge din hund en korrekt, rekommenderad mängd foder. Kontrollera tillverkarens rekommendationer eller fråga din veterinär. Kom ihåg att hundar är individer med olika behov och det som din hund behöver kan skilja sig från den rekommenderade mängden foder. Se alltid rekommendationerna som ett riktmärke och anpassa mängden efter just din hunds behov. Regelbunden uppsikt över din hunds vikt är ett måste och även att hålla koll på hur mycket du ger hunden utöver foderintaget under en dag. Enbart det snacks du ger din hund under en dag kan snabbt överstiga ett rekommenderat dagligt kaloriintag. Dagliga mellanmål bör inte överstiga 20% av hundens energibehov.

Välj rätt foder

Att utfodra en korrekt diet för en kasterad hund är viktigt för hundens hälsa, med korrekt diet blir det enklare att behålla hundens idealvikt. När du väljer foder till en kastrerad hund välj ett foder med mindre andel fett men med högre fiberinnehåll. Fibrerna håller din hund mätt längre och är ett bra hjälpmedel för att hålla vikten, och tillsatt L-karnitin ökar fettförbränningen. Men foder är inte allt. Håll även koll på hur mycket godis din hund får, och välj ett godis som är tillverkat av naturliga ingredienser och med låg fetthalt.

Rekommendationer för kastrerade hundar:

Sterilised | Komplett näring med högt protein för att bibehålla en hälsosam kondition

Sterilised har lägre energinivå, högt proteininnehåll och L-karnitin för att underlätta metabolismen av fetter. Anpassat recept för att tillgodose behoven hos kastrerade hundar.
energy_control
l_carnitine
Rasstorlek: ,
Protein: 28.0% (81% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 11.0%
Kolla in den här

Sterilised Mini | Komplett foder med högt proteininnehåll för att främja en god kondition

Sterilised Mini har en lägre energinivå, högt proteininnehåll och L-karnitin för att underlätta fettförbränningen. Anpassat recept för att tillgodose behoven hos kastrerade små och mycket små raser med foderkulor av mindre storlek, anpassade för små käkar.
energy_control
l_carnitine
Rasstorlek:
Protein: 28.0% (81% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 11.0%
Kolla in den här

Motion är bra för din hund

Rätt foder är inte det enda sättet för att hålla din kastrerade hund i bra form. Låt din hund röra på sig, motionera och vara aktiv, då minskar risken för oönskad viktuppgång.

Övriga produkter för kastrerade hundar:

799,00 kr

Populär

Sensitive Ocean Care, 12.5 kg | Glutenfritt recept med en enda animalisk proteinkälla

Med omega-fettsyror för att främja en hälsosam hud och en glänsande päls

999,00 kr

419,00 kr

Populär

Bravo, 150 g | Glutenfritt snacks med lamm

Smakrikt belöningsgodis för hund

29,00 kr

Tandrep Plus, 20 st | Tandtuggrep med kyckling

Glutenfritt belöningsgodis för hundar

169,00 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.