Varför går kastrerade katter upp i vikt? Den bästa dieten för kastrerade katter

KastreradÖvervikt

Kastrering av katter kan orsaka förändringar i deras hormonbalans. Man tror att kastrerade katter löper 3 till 4 gånger högre risk att gå upp i vikt än katter med det aktiva reproduktionssystemet i behåll. Förändringar i hormonbalansen är inte den enda anledningen till att kastrerade katter blir överviktiga eller feta.

Varför ökar kastrerade katter i vikt?

Energibehovet för katter kastreringsproceduren minskar avsevärt. Kaloriförbrukningen för kastrerade katter bör vara cirka 30% lägre än den tidigare och att välja rätt diet gör det lättare att övervaka kattens vikt. Mellan hon- och hankatter tror man att de kastrerade hanarna är mest benägna att gå upp i vikt. Många faktorer kan påverka aptiten och det inkluderar förhållandet mellan katten och ägaren. Man tror att de katter som står sina ägare nära är mer benägna att gå upp i vikt.

Ändra matvanorna

Undvik att din katt har fri tillgång till foder. Det är mycket svårare att kontrollera foderintaget när katten har obegränsad tillgång. Börja utfodra din katt enligt ett schema och överfodra inte. Var uppmärksam på om, t äta mellan huvudmålen och inkludera det i din katts dagliga energiintag. På så sätt kan du enkelt kontrollera ditt vikten. Kom ihåg att ett mellanmål aldrig bör bestå av mer än 20 % av den energi som ges under dagen.

Välj rätt kost

Inte bara portionskontroll utan även regelbunden utfodring är viktiga delar för att hålla din kastrerade katt i god fysisk form. Att välja rätt diet för din katt är lika viktigt som att hålla sig till rätt mängd foder. Bästa formlerna för kastrerade katter bör ha låg fetthalt och höga halter av fibrer som hjälper din katt att känna sig mätt längre. Formler berikade med L-karnitin kan hjälpa till att påskynda fettförbränningen. Glöm inte att kontrollera ingredienslistan på din katts snacks. Välj mellanmål med naturliga och enkla ingredienser, gärna med en låg fetthalt.

Rekommenderas för kastrerade katter:

Exclusive Sterilised | Torrfoder anpassat för att tillfredsställa en steriliserad katts unika näringsbehov

Exclusive Sterilised är ett recept för steriliserade katter, det har ett lägre energiinnehåll för effektiv viktkontroll och lägre urin pH för att stödja urinhälsan.
energy_control
ph_low
Protein: 29.5%
Fetthalt: 9.5%
Kolla in den här

Sterilised - paté kalkon, 400 g | Balanserad måltid med tillsatt taurin

Välsmakande paté med kalkon för steriliserade katter.
taurine
no_colourants
Protein: 7.3%
Fetthalt: 3.9%
Kolla in den här

Glöm inte fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet kan vara till stor hjälp för att hålla din katt i god form. Spendera lite tid varje dag att leka med din katt, det påskyndar processen att bränna överflödigt fett. Vuxna katter behöver minst 20 minuters lektid per dag. Om din katt inte är så förtjust i att leka, eller snabbt tappar intresset, kan du dela upp tiden du leker till flera korta pass.

Övriga produkter för steriliserade katter:

Sterilised - kanin, bitar i sås, 415 g | Balanserad måltid med tillsatt taurin

Hälsosamt och komplett våtfoder för steriliserade katter

18,90 kr

Exclusive Light, 2 kg | Torrfoder framtaget för att bibehålla en hälsosam vikt

Tillsatt L-karnitin för att öka fettomsättningen

179,00 kr

Tuna Recipe, 12-pack | Ett hälsosamt mellanmål med tonfisk

Används som topping eller som mellanmål

159,00 kr

Krusa, 1 st | En modern kattbädd / klösbräda tillverkad i värmande miljövänlig wellpapp.

En miljövänlig produkt gjord av återvinningsbar kartong

189,00 kr

Populär

Krypin, 1 st | Katthus för att hålla din katt varm och mysig

Med en unik design för premium komfort - passar både till hund och katt

349,00 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.