Varför går kastrerade katter upp i vikt? Den bästa dieten för kastrerade katter

KastreradÖvervikt

Kastrering av katter kan orsaka förändringar i deras hormonbalans. Man tror att kastrerade katter löper 3 till 4 gånger högre risk att gå upp i vikt än katter med det aktiva reproduktionssystemet i behåll. Förändringar i hormonbalansen är inte den enda anledningen till att kastrerade katter blir överviktiga eller feta.

Varför ökar kastrerade katter i vikt?

Energibehovet för katter kastreringsproceduren minskar avsevärt. Kaloriförbrukningen för kastrerade katter bör vara cirka 30% lägre än den tidigare och att välja rätt diet gör det lättare att övervaka kattens vikt. Mellan hon- och hankatter tror man att de kastrerade hanarna är mest benägna att gå upp i vikt. Många faktorer kan påverka aptiten och det inkluderar förhållandet mellan katten och ägaren. Man tror att de katter som står sina ägare nära är mer benägna att gå upp i vikt.

Ändra matvanorna

Undvik att din katt har fri tillgång till foder. Det är mycket svårare att kontrollera foderintaget när katten har obegränsad tillgång. Börja utfodra din katt enligt ett schema och överfodra inte. Var uppmärksam på om, t äta mellan huvudmålen och inkludera det i din katts dagliga energiintag. På så sätt kan du enkelt kontrollera ditt vikten. Kom ihåg att ett mellanmål aldrig bör bestå av mer än 20 % av den energi som ges under dagen.

Välj rätt kost

Inte bara portionskontroll utan även regelbunden utfodring är viktiga delar för att hålla din kastrerade katt i god fysisk form. Att välja rätt diet för din katt är lika viktigt som att hålla sig till rätt mängd foder. Bästa formlerna för kastrerade katter bör ha låg fetthalt och höga halter av fibrer som hjälper din katt att känna sig mätt längre. Formler berikade med L-karnitin kan hjälpa till att påskynda fettförbränningen. Glöm inte att kontrollera ingredienslistan på din katts snacks. Välj mellanmål med naturliga och enkla ingredienser, gärna med en låg fetthalt.

Rekommenderas för kastrerade katter:

Exclusive Sterilised | Torrfoder anpassat för att tillfredsställa en steriliserad katts unika näringsbehov

Exclusive Sterilised är ett recept för steriliserade katter, det har ett lägre energiinnehåll för effektiv viktkontroll och lägre urin pH för att stödja urinhälsan.
energy_control
ph_low
Protein: 29.5%
Fetthalt: 9.5%
Kolla in den här

Sterilised - paté kalkon, 400 g | Balanserad måltid med tillsatt taurin

Välsmakande paté med kalkon för steriliserade katter.
taurine
no_colourants
Protein: 7.3%
Fetthalt: 3.9%
Kolla in den här

Glöm inte fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet kan vara till stor hjälp för att hålla din katt i god form. Spendera lite tid varje dag att leka med din katt, det påskyndar processen att bränna överflödigt fett. Vuxna katter behöver minst 20 minuters lektid per dag. Om din katt inte är så förtjust i att leka, eller snabbt tappar intresset, kan du dela upp tiden du leker till flera korta pass.

Övriga produkter för steriliserade katter:

Sterilised - kanin, bitar i sås, 415 g | Balanserad måltid med tillsatt taurin

Hälsosamt och komplett våtfoder för steriliserade katter

18,90 kr

Exclusive Light, 2 kg | Torrfoder framtaget för att bibehålla en hälsosam vikt

Tillsatt L-karnitin för att öka fettomsättningen

179,00 kr

Tuna Recipe, 12-pack | Ett hälsosamt mellanmål med tonfisk

Används som topping eller som mellanmål

159,00 kr

Krusa, 1 st | En modern kattbädd / klösbräda tillverkad i värmande miljövänlig wellpapp.

En miljövänlig produkt gjord av återvinningsbar kartong

189,00 kr

Populär

Krypin, 1 st | Katthus för att hålla din katt varm och mysig

Med en unik design för premium komfort - passar både till hund och katt

349,00 kr

99,00 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, den fastnar inte på våra tassar och vår husse och matte slipper dammsuga så mycket. Den tar bort trist lukt med!
Så 5 tassar från oss, vi blir även 3 år på ”alla hjärtans dag”

Stenis

Tack Husse för smarrigt käk, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för Era husdjur. Alla våra produkter såsom foder, godsaker och kosttillskott görs endast av noggrant utvalda ingredienser av högsta kvalitet. Alla produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och produktionslinjerna står under ständig veterinärkontroll. Förutom kvaliteten på våra produkter, betyder det också kvaliteten på tjänsten är extra bra. Våra återförsälajare är grundligt utbildade inom hund- och kattmatoch näringslära och hjälper dig gärna att välja rätt foder för din hund, katt eller häst. Vi erbjuder hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt erbjudande hittar du allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter utgör en bra grund gällande deras kost – vi har anpassade foder för hundar och katter av olika storlekar och i olika skeden av livet, dvs valpar och kattungar, vuxna och äldre.

Har du en hund eller katt med särskilda näringsbehov?
Vi tar hand om de särskilda behoven med varm hand. Lider ni av matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en katt eller hund som är steriliserad/kastrerad så finns det ett anpassat foder även för er.
Letar du efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är gjorda av material av högsta kvalitet, de är hållbara och kommer att ge både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning ihop. Du kan addera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med läckra delikatesser. Vi erbjuder godis för hundar, katter och hästar som är ett välsmakande tillskott till kosten men också som belöning under och efter träning.
Behöver du produker inom omtanke och hälsa till ditt husdjur? Vi erbjuder både shampoo och kosttillskott och päls och klovårdsprodukter av högsta kvalitet.