Valpens första besök hos veterinären

ValpHälsa

Första besöket hos veterinären kan vara en stressig upplevelse för en valp, men är ett nödvändigt ont. Alla valpar måste vaccineras för att skyddas mot olika sjukdomar.

När är det dags att gå till veterinären?

Låt valpen vänja sig vid sin nya familj och sitt nya hem en vecka eller två innan du tar den till sitt första veterinärbesök. Händer det något akut under första veckan, att valpen får diarré, är apatisk eller inte äter, ska du självklart ta den till veterinären omgående. Vare beredd på att du vid första besöket kommer få en rad frågor om din valp av veterinären, hur den mår, beteende, etc.

Vad händer vid första veterinärbesöket?

Det första mötet med veterinären är till för att kontrollera valpens allmäntillstånd, att den mår bra. Veterinären väger valpen och kontrollerar att den växer normalt. En välmående valp ökar i vikt, det är ett tecken på en normal utveckling. Att bestämma valpens vikt är också viktigt för att kunna ge den rätt mängd medicin om ett sådant behov uppstår. Veterinären kontrollerar valpens ögon, öron, mun och päls, kroppstemperatur, lungkapacitet och att buken känns bra. Besöket avslutas med att bestämma tid för nästa undersökning.

Rekommenderat för valpar:

Antistress, 200 tabletter | Lugnande, bidrar till att minska stress

Hjälper till att neutralisera hormoner som frigörs av rädsla, stress och upphetsning.
balanced_nutrition
Protein: 0.02%
Fetthalt: 0.01%
Kolla in den här

Kycklingfilé | Ett gott ugnsrostat kattgodis med mycket protein och låg fetthalt

Kycklingsnacks med tillsatt glukosamin och kondroitin.
mobility_plus
grain_free
Protein: 54.0%
Fetthalt: 2.5%
Kolla in den här

Frågor och funderingar?

Ett besök hos veterinären är ett utmärkt tillfälle att ställa frågor om din nya valp. Särskilt viktigt för dig som har skaffat hund för första gången. Veterinären kommer att på bästa sätt svara på dina frågor och hjälpa dig ta hand om din hund. Om något i din valps beteende oroar dig, eller om det är något den gör som du inte förstår, berätta det för veterinären. Den första tiden med en valp kan vara svår, det kan ta tid för både dig och valpen att förstå varandra. Undrar du vilken typ av foder du ska välja? Vill du veta vilka leksaker du ska välja? Veterinären hjälper dig gärna med svar på den typen av frågor.

Övriga produkter för valpar:

Populär

Bravo, 150 g | Glutenfritt snacks med lamm

Smakrikt belöningsgodis för hund

29,00 kr

Tandrep Plus, 20 st | Tandtuggrep med kyckling

Glutenfritt belöningsgodis för hundar

169,00 kr

Kex XS, 500 g | Benformade kex för hundar

Goda snacks berikade med vitaminer

49,00 kr

Populär

69,00 kr

Frisbee, 1 st | Flygande frisbee

Perfekt för att leka apport med din hund

39,00 kr

Populär

55,00 kr

Boll, S | Studsande gummiboll

Rolig och hållbar leksak

45,00 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, den fastnar inte på våra tassar och vår husse och matte slipper dammsuga så mycket. Den tar bort trist lukt med!
Så 5 tassar från oss, vi blir även 3 år på ”alla hjärtans dag”

Stenis

Tack Husse för smarrigt käk, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för Era husdjur. Alla våra produkter såsom foder, godsaker och kosttillskott görs endast av noggrant utvalda ingredienser av högsta kvalitet. Alla produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och produktionslinjerna står under ständig veterinärkontroll. Förutom kvaliteten på våra produkter, betyder det också kvaliteten på tjänsten är extra bra. Våra återförsälajare är grundligt utbildade inom hund- och kattmatoch näringslära och hjälper dig gärna att välja rätt foder för din hund, katt eller häst. Vi erbjuder hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt erbjudande hittar du allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter utgör en bra grund gällande deras kost – vi har anpassade foder för hundar och katter av olika storlekar och i olika skeden av livet, dvs valpar och kattungar, vuxna och äldre.

Har du en hund eller katt med särskilda näringsbehov?
Vi tar hand om de särskilda behoven med varm hand. Lider ni av matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en katt eller hund som är steriliserad/kastrerad så finns det ett anpassat foder även för er.
Letar du efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är gjorda av material av högsta kvalitet, de är hållbara och kommer att ge både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning ihop. Du kan addera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med läckra delikatesser. Vi erbjuder godis för hundar, katter och hästar som är ett välsmakande tillskott till kosten men också som belöning under och efter träning.
Behöver du produker inom omtanke och hälsa till ditt husdjur? Vi erbjuder både shampoo och kosttillskott och päls och klovårdsprodukter av högsta kvalitet.