Valpens första besök hos veterinären

ValpHälsa

Första besöket hos veterinären kan vara en stressig upplevelse för en valp, men är ett nödvändigt ont. Alla valpar måste vaccineras för att skyddas mot olika sjukdomar.

När är det dags att gå till veterinären?

Låt valpen vänja sig vid sin nya familj och sitt nya hem en vecka eller två innan du tar den till sitt första veterinärbesök. Händer det något akut under första veckan, att valpen får diarré, är apatisk eller inte äter, ska du självklart ta den till veterinären omgående. Vare beredd på att du vid första besöket kommer få en rad frågor om din valp av veterinären, hur den mår, beteende, etc.

Vad händer vid första veterinärbesöket?

Det första mötet med veterinären är till för att kontrollera valpens allmäntillstånd, att den mår bra. Veterinären väger valpen och kontrollerar att den växer normalt. En välmående valp ökar i vikt, det är ett tecken på en normal utveckling. Att bestämma valpens vikt är också viktigt för att kunna ge den rätt mängd medicin om ett sådant behov uppstår. Veterinären kontrollerar valpens ögon, öron, mun och päls, kroppstemperatur, lungkapacitet och att buken känns bra. Besöket avslutas med att bestämma tid för nästa undersökning.

Rekommenderat för valpar:

Antistress, 200 tabletter | Lugnande, bidrar till att minska stress

Hjälper till att neutralisera hormoner som frigörs av rädsla, stress och upphetsning.
balanced_nutrition
Protein: 0.02%
Fetthalt: 0.01%
Kolla in den här

Kycklingfilé | Ett gott ugnsrostat kattgodis med mycket protein och låg fetthalt

Kycklingsnacks med tillsatt glukosamin och kondroitin.
mobility_plus
grain_free
Protein: 54.0%
Fetthalt: 2.5%
Kolla in den här

Frågor och funderingar?

Ett besök hos veterinären är ett utmärkt tillfälle att ställa frågor om din nya valp. Särskilt viktigt för dig som har skaffat hund för första gången. Veterinären kommer att på bästa sätt svara på dina frågor och hjälpa dig ta hand om din hund. Om något i din valps beteende oroar dig, eller om det är något den gör som du inte förstår, berätta det för veterinären. Den första tiden med en valp kan vara svår, det kan ta tid för både dig och valpen att förstå varandra. Undrar du vilken typ av foder du ska välja? Vill du veta vilka leksaker du ska välja? Veterinären hjälper dig gärna med svar på den typen av frågor.

Övriga produkter för valpar:

Populär

Bravo, 150 g | Glutenfritt snacks med lamm

Smakrikt belöningsgodis för hund

29,00 kr

Tandrep Plus, 20 st | Tandtuggrep med kyckling

Glutenfritt belöningsgodis för hundar

169,00 kr

Kex XS, 500 g | Benformade kex för hundar

Goda snacks berikade med vitaminer

49,00 kr

Populär

69,00 kr

Frisbee, 1 st | Flygande frisbee

Perfekt för att leka apport med din hund

39,00 kr

Populär

55,00 kr

Boll, S | Studsande gummiboll

Rolig och hållbar leksak

45,00 kr

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av foder för hundar, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.