Scottish Fold

En kattras som känneteckans med deras ihopvikta öron

Scottish fold är en mellan stor kattras med kända ihopvikta öron.

iconUrsprungsland: Skotland
iconSpeciell egenskap: ihopvikta öron
iconPäls: korthårig
iconFärg: vit, blå, cream, röd, silver, cameo, brun, blåcream, sköldpaddsskal, svart
iconEgenskaper: intelligenta, sällskapliga, kontrollerande
iconLivslängd: mellan 9 till 12 år

Scottish fold kattungar

Scottish fold är en intelligent och snäll kattras. De kan enkelt anpassa sig till nya förhållanden och människor- kattungar borde snabbt bli bekväma i deras nya hem. Även fast denna ras är känd för de ihopvikta öronen är det värt att notera att kattungarna är födda med öron som liknar andra katters och det ihopvikta utseendet kommer runt den tredje och fjärde veckan av deras liv. Precis som med alla andra kattungar visar sig positiv förstärkningsträning vara den mest effektiva träningsstekniken. Scottish fold katter har en tendens att binda sig extra starkt med en specifik person i hushållet, men de vill gärna ha kärlek från alla familjemedlemmar. Genom att ta reda på vilken familjemedlem som är din kattas favorit kan du få ännu bättre resultat i träningen eftersom din katt kan vara mycket mer samarbetsvillig i närvaro av dens mest betrodda person. Kom alltid ihåg att ha godis till hands. Det är en bra belöning för bra beteende runt om i huset eller för korrekt utförda tricks. Kycklingfile eller Tonfisk Recept är hälsosamma snacks gjorda av naturliga ingredienser som kommer att motivera även de mest kräsna katterna. Tänk på att en hälsosam och välbalanserad kost i hög grad kan påverka din kattungse utveckling och tillväxt. Kattunge är ett torrfoder som kommerge din kattunge alla de viktiga näringsämnen som den behöver.

Scottish fold näringsbehov

Även fast scaottish fold katter inte gillar att leka anses de vara en aktiv ras. De gillar att äta så du ska hålla koll på din katts vikt och dagliga matintag. Mata din scottish fold katt efter ett matschema och försök att undvika att mata efter ad libitum. Katter gillar inte att dricka vatten, de får i sig majoriteten av deras dagliga vattenintag från deras mat. Det är bättre att hålla sig till våtfoder som är anpassat till din katts ålder. Högkvalitativa matbitar i sås eller pates utan konstgjorda konserveringsmedel eller soja kommer vara en bra och smakfull diet som du enkelt kan göra lite godare genom att lägga till hälsosamma godisar gjorda från fräsha ingredienser. Om din katt är van vid torrfoder kan du blanda ihop det med våtfoder om du vill involvera mer vätska i din katts diet. Varje gång du introducerar en ny diet, ge din katt tid sig så att matsmältningssystemet vänjer sig vid den nya maten. Scotish fold katter är benägna att få ont i lederna och bli stela- du kan förbättra deras diet med Atro kosttillskott som hjälper att stödja ledernas hälsa. Äldre katter kan matas med en diet rik på glukosamin, så som Lynx Senior.

Rekommendationer för en vuxen Scottish Fold vuxen:

Exclusive Kattunge | Komplett foder speciellt framtagen för växande kattungar.

Exclusive Kattunge rekommenderas för kattungar från avvänjning till 12 månader med högt innehåll av animaliskt protein och fett för att stödja hälsosam tillväxt. Passar även för dräktiga och digivande katter.
growth_plus
energy_plus
Protein: 34%
Fetthalt: 21%
Kolla in den här

Exclusive Lyster Care | Torrfoder för aktiva katter eller katter med känslig hud och päls

Exclusive Lyster Care är ett recept med högt energiinnehåll för katter med känslig hud och högre energibehov.
healthy_shiny_coat
energy_plus
Protein: 32.0%
Fetthalt: 21.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskriving av rasen

Scottish folf är en kattras med ihopvikta öron. Formen på öronen har blivit deras signum och utseendet av öronen utvecklas när katten är 3-4 veckor gammal.

Ursprung

William Ross som bodde på en gård nära Coupar Angus i Skottland såg en dag en vit katt med speciella ihopvikta öron. Ross döpte katten till Susie och behåll henne för att se om hon skulle få kattungar med samma speciella form på öronen. Två kattungar från Susies kull hade de speciella ihopvikta öronen. Facinerad av kattens utseende började William och hans fru att föda upp katter med ihopvikta öron under 1966 och de döpte kattrasen Scottish fold. Ross registerade rassen hos Govering Council av Fat Fance (GCVF) och han hade en genetiker Pat Turner som följde med honom för att arbeta med avelprogrammet. Under de första tre åren föddes 76 kattungar varav 42 med öronen ihoptvikta och de återstående 34 med raka öron. Trots sin charm accepterades inte Scottish fold rasen för visning i Europa. Ännu värre, 1971 tog GCCF tillbaka rasregistreringarna av rasen på grund av deformitet i lemmar och svans hos vissa katter och oro för genetiska svårigheter och öronproblem. 1977 fick Scottish Fold sin rasstatus hos CFA.

Utseende

Det speciella kännetecknet hos scottish fold är de ihopvikta öronen. Det är värt att nämna att det finns scottish fold med raka öron. Scottish fold katter är mellan stora i storleken med en kraftig kropp och ett runt huvud. De har stora och vida ögon som motsvarar färgen på pälsen. Scottish fold katter har ganska korta ben, mellan lång svans som är tjock vid början. Deras päls är tät och elastiskt och kan komma i en rad olika färger förutom: lila, choklad och typiska färger för sieamese katter.

Personlighet

Scottish fold är kända för att kunna anpassa sig efter en flera olika levnads förhållanden. De vänjer sig fort vid nya situationer och människor. De brukar funka bra med andra husdjur. Scottish fold är intelligenta, snälla och loyala katter. Ofta skapar det ett extra starkt band med en specfik persion i hemmet, men de uppskattar uppmärksamheten som kommer från alla familjemedlemmar. Scottish fold har en mjuk röst. De gillar att leka och jaga vilket håller dem fysiskt aktiva längre.

Krav

Scottish fold är kända för att ha ett starkt driv att jaga och de kan behöva lite mer fysisk aktivitet än andra kattraser. Katter av denna ras är kända för att hålla sig i form längre om man jämför mer andra raser, lektiden är väldigt viktig för denna katt. Scottish fold kan visa tecken på stelhet i deras svans så var försiktig när du vidrör din katts svans.

Vård

Den kompakta päls som scottish fold har kräver borstning minst en gång i veckan. De ihopvikta öronen ska frekvent kontrolleras för att minska risken för infektioner och inflammationer. Klipp din innhomhus katts naglar för att hålla de rena och i bra form.

Perfekta produkter för en Scottish Fold

Exclusive Urinary, 2 kg | Komplett torrfoder som hjälper till att bibehålla urinhälsa

Speciellt anpassat för katter med återkommande urinvägsproblem

179,00 kr

13,90 kr

Kattströ Vit, 2 x 15 L | Gjord av vit betonitlera av finaste kvalitét.

Bentonitleran som kattströt är gjort av bildar snabbt lagom stora klumpar.

518,00 kr

Exclusive Light, 2 kg | Torrfoder framtaget för att bibehålla en hälsosam vikt

Tillsatt L-karnitin för att öka fettomsättningen

179,00 kr

459,00 kr

Indikator | Klumpbildande kattströ

Active carbon controls the odours

10,51 kr

Populär

179,00 kr

4 Sorter, 4 x 100 g | Förpackning om 4 påsar till katt

Förpackning med 4 olika smaker våtfoder

39,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.