Inte säker på vad du behöver?

Hitta det perfekta fodret för ditt husdjur och få råd av din lokala återförsäljare.

Hitta din lokala återförsäljare

Våtfoder för katter – varför är det ett bra val?

Katter är av naturen inte särskilt förtjusta i att dricka vatten från en skål. Kattungar tar oftast och mest villigt sin dagliga mängd vätska tillsammans med en måltid. Våtfoder innehåller mycket mer vätska än torrfoder, med en fukthalt på över 80 % kommer din katt att förse sin kropp med tillräckligt med vatten vid varje fodergiva, även om den avstår från att dricka det ur en skål. Vad mer gör våtfoder bättre än torrfoder? En katts luktsinne är mycket känsligare än deras smaksinne. För en katt är det bästa fodret det som doftar bäst och våtfoder doftar mer. Ett sätt ytterligare intensifiera doften av våtfoder är att värma den till rumstemperatur. Katter älskar att äta mat som har temperaturen så nära tungans som möjligt, runt 30 grader Celsius. Vad mer är bra med våtfoder? Vill du addera extra vätska tlli din katts måltid? Tillsätt lite ljummet vatten och blanda noggrant. Har du en katt med tandproblem? Den mjuka konsistensen på våtfodret är lättare att tugga än hårda bitar av torrfoder.

Hur serverar man våtfoder?

Det är enklare att servera torrfoder än våtfoder. Du kan t.ex inte lägga lägga upp våtfoder i en skål utan hjälp av bestick eller liknande. Att förvara våtfoder är också lite mer problematisk, men speciella påsklämmor och återanvändbara plats- eller silikonlock är praktiskt och smidigt. När ett våtfoder har öppnats ska det förvaras i kylskåp och användas inom max 2 dagar. Lämna inte våtfoder i kattens skål i mer än 30 minuter. Efter 30 minuter, täck över skålen och ställ in i kylskåpet och försök att servera det igen lite senare. Våtfodret serveras bäst till katten försiktigt uppvärmt, det förstärker dess arom. Rengör kattens skål efter varje måltid. Det minskar avsevärt risken för tillväxt av bakterier som kan ge obehagliga lukter.

Vilken är det bästa våtfodret?

Våtfoder för katt finns i flera olika typer som främst skiljer sig i konsistens. I vårt sortiment hittar du bitar i sås, aptitretande patéer, exklusiva färska kompletteringsfoder. Och samtliga fria från tillsatta konstgjorda färg- eller smakämnen. Fodret kommer att tilltala även den mest kräsna katten. Naturligtvis är det bästa våtfodret det som innehåller ingredienser av högsta och som innehåller alla nödvändiga näringsämnen som katten behöver och som ger fodret en utmärkt smältbarhet och smak. Katter gillar förnyelse, med hjälp av olika smaker och sorter av våtfoder kan du enkelt variera kosten.

Hur ändrar jag min katts mat?

Om du bestämmer dig för att ändra din katts foder, kom ihåg att du inte kan göra det över en natt. Katter har ett mycket känsligt matsmältningssystem, och drastiska förändringar i fodersammansättningen kan orsaka en rad matsmältningsproblem. Därför, när du introducerar en ny typ av foder, gör det gradvis. Vid ett foderbyte kan det vara lite mer komplicerat med våtfoder. Dels är det svårare att mäta upp en exakt fodergiva, dels behöver du under övergångsperioden vara beredd på att ha flera öppna förpackningar åt gången. Gör såhär: Under de första tre dagarna ger du din katt en blandning av det gamla fodret det nya i förhållandet 3:1. På tredje och fjärde dagen ger du din katt nuvarande och nya fodret blandat i förhållandet 1:1 vid måltiden. På femte och sjätte dagen bör förhållandet vara 3:1 till förmån för det nya våtfodret. På den 7:e dagen av hela processen kan du ge en måltid som består av endast det nya fodret. På så sätt undviker du inte bara eventuella magproblem, utan ger också din katt tid att vänja sig vid matens nya smak och konsistens. Katter kan vara extremt kräsna när det gäller foder så för att inte avskräcka dem är det viktigt att introducera nya produkter gradvis.

Svensk kvalitet för ditt husdjur

1987
Sedan 1987 har Husse erbjudit fri hemleverans av kvalitetsprodukter till hundar och katter i hela Europa.
50+
Husses produkter är tillgängliga i över 50 länder runt om i världen.
1000+
Över 1000 franchisetagare hjälper kunder med hemleverans av produkter och rådgivning.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.