Tillbehör till din häst

Tillbehör till din häst

När man ger sig in i hästvärlden inser man ganska snart att det finns en hel del saker och tillbehör som behövs för att hästen ska må bra och för att man ska kunna ta hand om den på bästa sätt. Vi vill hjälpa dig och din häst att må så bra som möjligt tillsammans och i vårt sortiment finns därför flera olika tillbehör som kan göra vardagen lite enklare.

Tillbehör för ridning

När hästen ska ridas behövs ofta en hel del tillbehör förutom bara en sadel och ett träns. Under sadeln kan det till exempel vara bra att ha ett schabrak. Det förhindrar att hästen får skav av sadeln, och dessutom kommer sadeln att ligga mycket bättre på hästens rygg. Schabrak finns i flera olika modeller och det allra vanligaste är de så kallade allround-modellerna som kan användas till i stort sett alla hästsporter.

Hästens hälsovård

För att hästen ska hålla sig frisk är det givetvis viktigt att veta hur man ska ta hand om den. Men om olyckan är framme och hästen drabbas av en skada eller sjukdom kan det också vara mycket klokt att ha oljor, salvor och annat som kan underlätta besvär eller bota sjukdomen. Bra hovoljor bör alltid finnas i stallet eftersom att de kan behandla både strålröta och spruckna hovar.

Håll hästen ren

En häst måste vara ren för att må bra. Hästen ska ryktas varje dag och dess hovar ska kratsas. Ibland kan en häst dock också behöva schamponeras. Det kan till exempel vara så att den fått fläckar i pälsen eller så har den fått någon hudsjukdom som gör att man behöver tvätta ur hårremmen ett par gånger för att det ska försvinna. Det kan i dessa fall vara klokt att använda sig av ett speciellt hästschampo som inte irriterar eller skadar hästens känsliga hud.

 

2 artiklar

per sida

Rutnät Lista

https://start.husse.com/media/catalog/product/5/0/50113-saddle-pad_1.jpg

SADDLE PAD

Vitt schabrak med "Husse Team" logo på ena sidan Mått: 50x53 cm
549,00 kr
Häst Schampo: 1 l

HÄST SCHAMPO

Hästschampo hjälper till att hålla din häst vacker och f&ou...
219,00 kr

2 artiklar

per sida

Rutnät Lista

Scroll