Pomeranian

Favorit hos många kungahus genom historien

Pomeranian är en liten spetshund och kommer ursprungligen från den större tyska spetsen som har varit populär hos många kungligheter genom historien.

iconUrsprungsland: Polen och Tyskland (Pommern)
iconFCI-klassificering: Grupp 5 Spitz- och primitiva hundar, Avsnitt 4 European Spitz # 97e
iconTemperament: Vänlig, lekfull, alert, livlig, utåtriktad
iconFärger: Vit, svart, orange, grädde
iconVikt: Tik: 1,4 till 3,2 kg, Hane: 1,4 till 3,2 kg
iconHöjd: Hona: 18-30 cm, Hane: 18-30 cm
iconLivslängd: 12 till 16 år

Pomeranian valpar

Pomeranian är i allmänhet en vänlig hundras, men kan ibland visa aggressivitet mot andra hundar och människor. Denna alerta ras är medveten om allt som händer och ger ofta skall för att påvisa det. Pomeranian är aningen revirtänkande och markerar med skall vid intrång på vad hunden uppfattar som som eget revir. För att undvika att den skäller behöver man lägga tid på att träna bort den instinkten. Rasen älskar att vara i centrum och det är därför viktigt att den får rätt träning för att veta hur den ska uppföra sig. Om inte, kan hunden lätt bli för envis och dominerande. Många Pomeranianägare gör misstaget att underskatta vikten av att sätta sig i respekt hos sin Pomeranian som trots sin ringa storlek kan bli bossig mot sin ägare om den inte uppfattar sin ägare som flockledare. Som alla miniraser har Pomeranians små urinblåsor och behöver därför kissa oftare än större hundar och gör träningen av rumsrenhet än mer viktig. Rasen är energisk så ett foder med hög andel fett och protein ser till att din hund får en stabil och bra tillväxt. Valp Mini, är utmärkt foder från Husses sortiment.

Pomeranian näringslära

Pomeranian är energisk och får sällan problem med övervikt. Ge hunden ett foder med högt fettinnehåll och protein, t ex Optimal Mini från Husse sortimentet. Det uppfyller hundens alla behov. Äldre Pomeranianer får ofta dåliga tänder vilket kan leda till tandlossning. Byt då till våtfoder, gärna Paté från Husse, ett bra alternativ om tandproblem uppstår. Pomeranianer kan utveckla olika hudsjukdomar, ett foder med omega-3 och omega-6 och/eller kosttillskott som innehåller dessa fettsyror kan bidra till sundare hud. Vi föreslår ett tillskott av Husses Laxolja för att förebygga eventuella hudsjukdomar.

Rekommenderas för vuxna Pomeranianer:

Valp Mini | Torrfoder för valpar som främjar tillväxten hos mindre raser

Valp Mini är ett recept med högt energiinnehåll och mindre foderkulor anpassade för små och mycket små rasers valpar. Innehåller clinoptilolit, ett mineral som stöder avföringskonsistens och bidrar till en optimal matsmältning.
flora_stimuli
energy_plus
Rasstorlek:
Protein: 32.0% (84% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 20.5%
Kolla in den här

Sensitive Ocean Care Mini | Glutenfritt recept med en enda animalisk proteinkälla

Ocean Care Mini är en glutenfri produkt som är lämplig för hundar av små och mycket små raser som lider av allergier och/eller känsligt matsmältningssystem. Med lax som enda animaliskt protein och foderkulor anpassade för små käkar.
gluten_free
mono_protein
Rasstorlek:
Protein: 24.0% (75% animaliskt protein av totalt proteininnehåll)
Fetthalt: 14.0%
Kolla in den här

Detaljerad beskrivning av Pomeranian

Pomeranian är en mindre hundras i Spetsfamiljen, Rasen har den minsta genomsnittliga kullstorleken med högst 3 valpar per kull.

Urprung

Man kan spåra rasen Pomeranian till England 1767 och drottning Charlotte, och den mindre varianten blev mycket populär tack vare drottning Victoria. Hennes små Pomeranianer vägde cirka 5,4 kg och orsakade snabbt stor efterfrågan. Under drottning Victorias regeringstid minskade storleken på Pomeranianer med ytterligare 50%. Andra kända kungliga ägare av Pomeranian under denna tidsperiod var: Napoleon och kung George IV av England. Två Pomeranianer överlevde RMS Titanics förlisning 1912.

Utseende

En Pomeranian är en liten kompakt, robust hund med en fluffig dubbelpäls. Pälsens kännetecken är en s.k ruff i nacken. Pomeranians höjd vid manken är cirka 20–36 cm, svansen är fluffig och sitter högt upp på rumpan. Den har ett så kallat rävansikte vilket är den officiella beteckningen för rasen. Pomeranianen har små triangulära öron som står rakt upp. Hunden finns i en mängd olika färger och kombinationer, vit, svart, brun, röd, orange, gräddfärgad, blå, och sabel.

Beteende

En Pomeranian är vänlig, livlig och älskar alla former av uppmärksamhet. Den blir lätt uttråkad och kan drabbas av separationsångest, vilket i sin tur kan leda till vissa oönskade beteenden så därför är det viktigt med bra träning när den är valp. Ge hunden tillräckligt med stimulans och leksaker som den kan leka med på egen hand. Pomeranianer kan vara aggressiva mot andra hundar och människor och de kan vara lite revirtänkande. Det är dock ganska enkelt att träna bort.

Behov

Pomeranianer bör aldrig lämnas ensamma under en längre tid, de kan lätt utveckla separationsångest. Rasen är aktiv i grunden men kräver inte massor med träning, 20 till 30 minuters promenad dagligen är tillräckligt för att hunden ska må bra. Ha extra koll under sommarmånaderna, Pomeranianens tjocka päls gör att den lätt blir överhettad. Det är också viktigt att den inte vistas för länge i starkt solljus. Se till att hunden dricker mycket vatten innan du går ut på promenad, och under promenaden om du är ute länge.

Daglig skötsel

Med sin tjocka dubbla päls behöver Pomeranianen kammas dagligen för att hålla pälsen i god form. Dessutom ska rasen trimmas ordentligt minst en gång varannan månad. Under parningssäsong kan pälsen bli trasslig och tovig, borsta då försiktigt. Husse har produkter för att hjälpa till med tovor, Husse Pälsvårdsspray gör en tovig päls lätt att kamma ut. Du bör rengöra hundens ögon och tänder ofta. Kontrollera också öronen ungefär svar sjätte vecka. Det rekommenderas att bada en Pomeranian ca en gång i månaden. Borsta igenom pälsen innan du badar hunden.

Perfekta produkter för en pomeranien

Optimal Mini, 2 kg | Glutenfritt torrfoder framtaget för att möta ett högt energibehov

Innehåller optimala nivåer av protein och fett för att bibehålla muskelmassan

179,00 kr

Senior Mini, 7 kg | Torrfoder med anpassat kaloriinnehåll för att hålla små seniorhundar i fin form

Med tillsatt taurin för att stödja en hälsosam hjärtfunktion

419,00 kr

Sterilised Mini, 2 kg | Komplett foder med högt proteininnehåll för att främja en god kondition

Innehåller en optimal mängd L-karnitin för att öka fettomsättningen

169,00 kr

Populär

Laxolja, 300 ml | 100 % naturlig laxolja framställs av färsk lax från Norge

Smakrik topping och en perfekt energikälla

159,00 kr

Populär

Tass Plus, 40 ml | Tassvårdsprodukt med bivax

Ger bra skydd både under sommar och vinter

89,00 kr

Öron, 125 ml | Mild och skonsam öronrengöring med cidervinäger

För en god öronhygien för friska husdjurs öron

139,00 kr

179,00 kr

Mousse Schampo, 150 ml | Skumschampo med Aloe Vera som inte behöver sköljas ur

Vattenfritt pälsvårdsalternativ för hundar och katter

219,00 kr

Populär

69,00 kr

Populär

Bravo, 150 g | Glutenfritt snacks med lamm

Smakrikt belöningsgodis för hund

29,00 kr

Har ditt husdjur något speciellt behov eller tillstånd som inte är rastypiskt?

Svara på några korta frågor och du får reda på vad vi föreslår för ditt husdjur.

Glada husdjur hos Husse!

 

Luke & Leia

Vi älskar Husses kattsand, det fastnar inte på våra tassar, vilket betyder mindre dammsugning för våra människovänner. Det eliminerar också obehagliga lukter! Fem tassar från oss! Ps. Vi fyller tre år på alla hjärtans dag!

Stenis

Tack Husse för det läckra fodret, min matte ger mig Ocean Care som är glutenfritt. Pälsen glänser och magen mår prima! Jag kom i kontakt med Husse i julas när jag fick deras smaskiga julkalender i present.

Vi uppskattas av

Joina Husse!

Du bestämmer själv över din tid och driver ditt egna lokal företag. Sök nu!

Jobba med oss

Husse - för hundar, katter och hästar

Husse är en svensk producent av hundfoder, katter och hästar med över 30 års erfarenhet på marknaden. Vårt mål är att främja en hälsosam livsstil för era husdjur. Vi använder endast noggrant utvalda, högkvalitativa ingredienser i våra produkter som foder, godsaker och kosttillskott. Alla våra produkter tillverkas enligt traditionella skandinaviska recept och hålls under ständig veterinärkontroll. Våra återförsäljare är välutbildade inom hund- och kattmat samt näringslära och står redo att hjälpa er välja rätt foder för er hund, katt eller häst. Vi erbjuder även hemleverans av alla våra produkter direkt till er dörr.

Allt du behöver för ditt husdjur på ett ställe

I vårt sortiment finns allt ditt husdjur kan behöva. Vårt torrfoder för hundar och katter är en solid bas för deras kosthållning och vi erbjuder specialanpassat foder för olika storlekar och livssteg, från foder till valpar och kattungar till vuxna och äldre djur.

Har du en hund eller katt med specifika näringsbehov?
Vi hanterar specialbehoven med omsorg. Om ni kämpar med matsmältningsproblem, födoämnesallergier, övervikt eller har en steriliserad eller kastrerad hund eller katt, så har vi anpassat foder även för dessa behov.
Är du på jakt efter leksaker för hundar och katter?
Våra leksaker är tillverkade av material av högsta kvalitet, de är hållbara och ger både dig och ditt husdjur många timmar av underhållning. Du kan komplettera den hälsosamma och naturliga kosten för din hund, katt eller häst med våra läckra godbitar. Vi erbjuder även godis för hundar, katter och hästar, perfekt som kosttillskott eller som belöning under och efter träning.
Behöver du produkter inom omsorg och hälsa för ditt husdjur? Vi erbjuder allt från schampo till kosttillskott och produkter för päls- och klövvård av högsta kvalitet.