Hund har problem med öronen

Om du ser din hund klia i sitt öra eller i båda öronen och dagen efter upptäcker du en otrevlig lukt. När du försöker ta en titt ryggar hunden tillbaka i smärta. Din hund berättar för dig att något är fel med örat. Du ringer din veterinär samma dag och bokar ett möte. Din veterinär tar en titt på hundens öra och ger dig många anledningar till att problemet kan ha uppstått, allergier, parasiter, svamp, något som kan ha fastnat i örat, hormonell rubbning, fukt eller tumörer. Oavsett vad som är problemet är en balanserad diet en del av lösningen och kommer påskynda läkningen. 

Behandling av öronproblem

Olyckligtvis har ett frö letat sig in i din hunds öra och rört sig hela vägen till örats kanal. Det skapar irritation och en infektion. Din veterinär har tagit ut fröet och skrivit ut en medicin som ska behandla infektionen och smärtan.

Du kommer vara tvungen att behandla din hund ett tag. Du kan även behöva rengöra hundens öra med hjälp av en lösning som din veterinär skriver ut åt dig. Veterinären kommer att rekommendera vilka produkter du ska använda och hur du ska använda dem. De kommer även säga åt dig att aldrig rengöra din hunds öra med en tops då detta kan få hundens trumhinna att brista. 

Prova Husse's effektiva produkt som är speciellt utformad för att lindra irriterande öron.

Under läkningstiden är det viktigt att din hund äter ett bra foder som kan hjälpa med eventuella biverkningar som kommer från medicinen. Din hund behöver även mycket vila för att öronen ska läka så bra som möjligt. Ett bra foder från Husse hjälper din hund att återhämta sig snabbare. Dessutom levereras maten bekvämt hem till din ytterdörr.

Som hundägare är det viktigt att du är uppmärksam mot förändringar och tidigt vänder dig till en veterinär vid behov.

Symptom på öronproblem

Om du upptäcker något av dessa symptom, vänta inte för att se om det går över.

  • Öronskabb

  • Hudavlossning

  • Röd och irriterad hud

  • Huvudskakningar från sida till sida

  • Överdrivet kliande av huvud och öron

  • Smärta runt öronen

  • Beteendeförändringar

 

Scroll